avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1859 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Demisie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Demisie

In urma cu cateva zile mi-am depus demisia.Mentionez ca am inmanat-o personal directorului firmei. Cererea mea de demisie nu a primit niciun numar de inregistrare...Directorul firmei mi-a cerut sa mai lucrez pana cand mi se va gasi un inlocuitor, insa eu nu vreau sa mai lucrez peste perioada de preaviz. Cum ar trebui sa procedez ca sa fie totul in regula si sa plec in conditii legale, fara sa fiu afectata ulterior.

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:55, 5 Decembrie 2010
Buna ziua!
Sunteti obligat sa respectati termenul de preaviz de 15 zile calendaristice. Acestea incep sa curga de la data inregistrarii demisiei. Daca spuneti ca nu a inregistrat-o atunci o puteti trimite prin posta cu confirmare de primire. Dumneavoastra va trebuie dovada comunicarii demisiei.

Zi placuta!
Refuzul angajatorului de a înregistra demisia dă dreptul salariatului de a face dovada acesteia prin orice mijloace de probă.

Refuzul angajatorului de a o accepta, nu are relevanta juridica; salariatul poate face dovada remiterii ei prin martori sau prin inscris. Este de recomandat ca, in situatia in care angajatorul refuza inregistrarea demisiei, salariatul sa o trimita printr-o scrisoare recomandata sau alta modalitate care sa ii probeze existenta .

In cazul in care nu recunoaste ca eu de fapt mi-am indeplinit datoria si am efectuat cele 15 zile calendaristice de preaviz, ce dezavantaje pot avea eu? Ar putea sa-mi afecteze activitatea viitoare sau sa-mi noteze ceva in cartea de munca?
Asa ceva este imposibil de realizat ... o sanctiune disciplinara se aplica numai dupa ce s-a efectuat o cercetare disciplinara prealabila ....

Incercati sa mergeti din nou la director si explicati - avand in vedere si prevederile art.79 C.mun. - ca nu puteti lucra mai mult de perioada de preaviz.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cat timp este valabila o demisie? ancaoroian ancaoroian Am depus demisia in data de 24 iunie. Angajatorul nu mi-a dat nr. de inregistrare, dar mi-a spus ca o aproba doar daca trec articol 79, pct. 7 din codul ... (vezi toată discuția)
Demisie ioana b ioana b am o nelamurire cu privire la demisie.daca mi-am dat demisia de pe o zi pe alta angajatorul ma poate obliga sa stau 15 zile calendaristice in preaviz?dar daca ... (vezi toată discuția)
Demisie ContSters69573 ContSters69573 Prietena mea este angajata la o firma de distributie cu sediul in Bucuresti, la centrul teritorial din Bacau, pe postul conform CIM -\\\"operator ... (vezi toată discuția)