avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 458 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita

Va prezint urmatoarea situatie si va rog sa ma ajutati cu un raspun competent.
in urma unui proces deschis pentru neplata unei facturi de catre o societate bugetara, societatea primeste o instiintare de executare silita pentru recuperarea sumei de pe factura, plus mjorarile aferente, plus onorariul de executare. Procesul s-a judecat in localitatea unde isi are sediul societatea emitenta a facturii, iar sentinta s-a pronuntat in 11.11.2009. Cei care trebuie sa plateasca au fost instiintati in luna iulie 2010 de catre executorul judecatoresc cu privire la sumele ce trebuie platite. Se contesta in instanta executarea silita, de data aceasta in localitatea de domiciliu al societatii bugetare. In sedinta din 18.10.2010 se suspenda judecarea cauzei. In 03.12.2010 executorul comunica, ca pana pe 25.12.2010 sa fie platite toate sumele pe care le indica in citatie. ste vorba de o suma de aproape 38000 lei. Ce este de facut in aceasta situatie? Nu cunosc nimic despre judecarea anumitor cauze, e primul proces cu care ma confrunt si am fost lasata singura sa rezolv problema.
Cel mai recent răspuns: godot , utilizator 02:32, 6 Decembrie 2010
1. faceti cerere de repunere pe rol a contestatiei la executare care a fost suspendata in 18.10.2010.
2 Faceti cerere de suspendare a executarii silite pana la judecarea contestatiei la executare.
In cazul in care datorati suma respectiva, cel mai bine ar fi sa luati legatura cu creditorul si sa incercati sa obtineti o esalonare a platilor.
pai..vreti sa platiti sau nu? Din ce am vazut nu vreti.
Despre ce societate bugetara vorbim? Vezi ca cine vrea sa execute institutii bugetare trebuie sa dea prin OG 22/2002..... 6 luni sa acorde institutiei sa prevada in buget sumele ce trebuiesc sa fie platite... Iar nu avem detalii prea multe de la tine..
Oricum citeste og22 si vezi poate il luminezi pe d-l executor....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare drepturi salariale flatron flatron nu ne-a fost acordata o marire salariala la timp, sindicatul s-a judecat si a castigat. acum trebuie facuta executare am inteles. cam ce hartii trebuie sa fac ... (vezi toată discuția)
Reactualizare declaratie nominala de plata a cas sava elvira sava elvira Am castigat in instanta plata suplimentului de treapta si de post,dar conform oug.71/2009 unitatea nu a achitat drepturile.Acum fiind pensionara doresc ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli executare silita carabela_anca carabela_anca Avem un client care ne-a furnizat un cec fara acoperire. Pentru declansarea procedurii de executare silita a acestuia, firma noastra a apelat la un avocat. S-a ... (vezi toată discuția)