avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 292 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... marturie mincinoasa
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

marturie mincinoasa

vreau sa dezvolt putin mai mult pentru a gasi o solutie la ceea ce ma framanta si la care am facut referire anterior cu martorii mincinosi. eu sunt parata in cazul de fata si martorii propusi de reclamant nu numai ca au declarat lucruri neadevarate printre altele au declarat si faptul ca nu mai locuiesc la adresa respectiva(unde s-a desfasurat intreg incidentul...cu privire la care au mintit). instanta in baza declaratiilor lor s-a pronuntat in defavoarea mea....am inaintat apel.....iar zilele trecute presedintele asociatiei de locatari de care apartine imobilul respectiv mi-a confirmat ca persoanele respective inca locuiesc acolo.....intrebarea mea este in ce mod ar putea confirma dumnealui aceasta stare de fapt (eu ca parata) care sa imi serveasca drept proba la dosar....in afara de faptul ca as putea sa-l citez ca martor. exista posibilitatea ca la cererea mea sa-mi elibereze un inscris care sa ateste faptul ca pers locuiesc inca acolo si care mai ales sa fie acceptat de instanta??? va multumesc
Cel mai recent răspuns: pop_maria , utilizator 19:48, 5 Decembrie 2010
Pentru marturie mincinoasa puteti formula plangere penala conform art.260 c.pen,impotriva persoanelor care ,in calitate de martori,nu au relatat adevarul.
Puteti sa solicitati audierea ca martor a respectivului presedinte,cum puteti solicita instantei ,sa ceara in cadrul probatoriilor,relatii de Directia de Evidenta Informatizata a Persoanei,cu privire la domiciliile reale ale celor mentionati.
Puteti solicita cu cerere inregistrata sa vi se comunice de catre asociatie relatiile dorite,puteti cere ca instanta sa solicite pe cale oficiala aceste relatii.
Autoarea a precizat concret ca asociatia nu intelege sa se implice si nu cunoaste identitatea persoanelor care locuesc in apartamentul in cauza
Chiar daca vecinul accepta sa incheie inscris,instanta va dispune audierea acestuia ,
pentru a sustine si proba afirmatiile
unde pot solicita o cerere inregistrata ,asa cum m-ati sfatuit,adresata asociatiei
O cererere se adreseaza asociatiei in atentia reprezentantului legal al acesteia si anume presedintelui de asociatie
multumesc mult

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Expertiza Just-drept Just-drept Voi avea un proces la instantă. Paratul în intampinare a mentionat lucruri neadevarate si a dispus audierea cu martori. Martorii sunt prieteni si rude cu ... (vezi toată discuția)
Retragere marturie mincinoasa prin semnatura martorului marturie marturie Intampin o situatie probabil des intalnita in justitie: declaratie de martor mincinoasa. Paratii au adus 2 martori care declara ca in urma cu 38 de ani, au ... (vezi toată discuția)
Martor la propriul proces BIROU EXECUTOR JUDECATORESC TEMNEANU IONUT BIROU EXECUTOR JUDECATORESC TEMNEANU IONUT aunt angajat la o asociatie de proprietari si avem de recuperat niste bani de la un locatar rauplatnic. la termenul trecut locatarul a cerut ca martori pe ... (vezi toată discuția)