avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 321 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... martor la propriul proces
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

martor la propriul proces

aunt angajat la o asociatie de proprietari si avem de recuperat niste bani de la un locatar rauplatnic.
la termenul trecut locatarul a cerut ca martori pe mine care sunt angajat la acea asociatie si reprezentant al reclamantei in acel dosar.am primit citatie de curand.
Intrebarea este: Sunt obligat sa ma prezint sau ramane la alegerea mea?eu nu doresc sa merg sa depun marturie.
Si , care ar fi logica acestei actiuni (eu ca reclamant sa merg sa depun marturie pentru parat)?
Pe mine ma face sa rad sincer.de ce ma chemat pe mine?:D
Cel mai recent răspuns: Adalbert Gabriel Gazdovici , Avocat 14:46, 13 Martie 2009
Va prezentati la proces si invocati capacitatea procesuala activa a dumneavoastra ca si reprezentant al reclamantei si solicitati sa nu depuneti marturie.

sa ma prezint la proces ar presupune timp pierdut si bani cheltuiti.ma gandeam sa anexez declaratie la dosar ca nu vreau sa depun marturie invocand capacitatea procesuala activa. insa mi-e cam frica de amenda. Oare o sa mearga?
Buna ziua,

cata vreme instanta a admis si a dispus citarea dvs. ca martor - sunteti obligat sa va prezentati; chestia cu capacitatea procesuala activa spusa de rozi_2007 n-are nicio treaba cu acest subiect.
Asociatia este o persoana juridica distincta de dvs. ; nu confundati reclamantul - aici Asociatia cu reprezentantul ei - dvs.Chiar daca este neobisnuit - puteti fi audiat ca martor.
In cazul in care nu va veti prezenta puteti fi amendat sau chiar adus cu Politia.

Av. Boncu
Ultima modificare: Luni, 9 Martie 2009
Boncu Constantin, Avocat
costiboncu a scris:

Buna ziua,

cata vreme instanta a admis si a dispus citarea dvs. ca martor - sunteti obligat sa va prezentati; chestia cu capacitatea procesuala activa spusa de rozi_2007 n-are nicio treaba cu acest subiect.
Asociatia este o persoana juridica distincta de dvs. ; nu confundati reclamantul - aici Asociatia cu reprezentantul ei - dvs.Chiar daca este neobisnuit - puteti fi audiat ca martor.
In cazul in care nu va veti prezenta puteti fi amendat sau chiar adus cu Politia.

Av. Boncu

Foarte adevarat. In plus calitatea de martor are prioritate.
Mi se pare ciudat acest articol din legea 230/2007: "Art. 31. -(1) Preşedintele asociaţiei de proprietari
reprezintă asociaţia în derularea contractelor şi îşi asumă obligaţiiîn numele acesteia. El reprezintă asociaţia de proprietari în relaţiile cu terţii, inclusiv în acţiunile iniţiate de asociaţie împotriva unui
proprietar care nu şi-a îndeplinit obligaţiile faţă de asociaţie sau în procesele iniţiate de un proprietar care contestă o hotărâre a adunării generale a proprietarilor. In situatia proprietarului care contesta in justitie o hotarare...- ce va face presedintele, care contesta o hotarare...de care este raspunzator presedintele. Domnul care este angajat nu este reprezentantul... doar are unele atributii, cf. fisei postului- nu specifica...este adm, cenzor, contabil. Daca nu este angajat cu contract de munca problema care se pune este ca acea conventia civila conform codului muncii nu este chiar ceea ce trebuie.

Alte discuții în legătură

Lipsa calitate reprezentant Sever Simion Sever Simion Daca ii contest calitatea presedintelui de asociatie prin faptul ca nu a fost respectata legea la alegerea sa si am cerut in instanta anularea PV de adunare ... (vezi toată discuția)
Reprezentant legal timpuriu timpuriu presedintele unei asociatie de locatari ( fara personalitate juridica ) ,poate fi consideret , reprezentant legal ? reprezentant conventional ? sau nu are nici ... (vezi toată discuția)
Marturie mincinoasa pop_maria pop_maria vreau sa dezvolt putin mai mult pentru a gasi o solutie la ceea ce ma framanta si la care am facut referire anterior cu martorii mincinosi. eu sunt parata in ... (vezi toată discuția)