avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 636 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Recalculare pensie militara
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Recalculare pensie militara

Buna ziua

Tatal meu este pensionar militar si a primit pe un cupon de pensie scris sa se prezinte la CMJ (centrul militar judetean) pentru o completa o adeverinta si sa semneze o cerere de recalculare a pensiei

In cazul in care merge si dupa recalculare are pensia mai mica decat cea actuala mai poate sa faca ceva, ex. sa dea statul in judecata?

In cazul in care nu merge si ii se recalculeaza pensia pensia fiind mai mica decat cea actuala poate sa dea statul in judecata pentru revenirea la pensia initiala ?

Dupa ce a iesit din armata a mai lucrat 8 ani in viata civila, acesti ani se pot adauga la pensia militara ?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 23:06, 6 Decembrie 2010
Tatal dvs. poate sa se judece cu statul roman indiferent daca depune adeverintele de venit sau nu. Asteptati si hotararea Curtii de Apel Cluj, se pare ca va produce efecte pentru toti beneficiarii de pensie militara.
Accesati link-ul de mai jos si cititi toata discutia:
www.avocatnet.ro/content/for...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recalculare pensie militara + pensie civila claudiu20092 claudiu20092 Buna ziua Tatal meu trebuia sa se prezinte la CMJ sa depuna adeverinta pentru recalcularea pensiei, insa nu a fost. In luna Ianurie a primit o pensie mai ... (vezi toată discuția)
Pensii militare de urmas - recalculare- krys_xndr krys_xndr Buna ziua, as vrea si eu sa stiu daca recalcularea pensiilor militare vor influenta si pensiile militare de urmas si daca in conditiile in care primesc pensie ... (vezi toată discuția)
Recalcularea pensiilor militare conform legii nr. 119/2010 si hg nr. 735/2010 maria0157 maria0157 Conform Hg 735/2010 militarii pensionari sunt obligati sa solicite individual adeverinte de venit de la unitatile militare unde au lucrat (nu au carnete de ... (vezi toată discuția)