Tatal meu trebuia sa se prezinte la CMJ sa depuna adeverinta pentru recalcularea pensiei, insa nu a fost. In luna Ianurie a primit o pensie mai mica cu vreo 400 ron.
In cazul in care se prezinta la CMJ si trimite acea adeverinta ,o semneaza, si ii vine pensia mai mica decat cea anterioara poate sa mai faca ceva, ex sa depuna o contestatie, sa dea in judecata statul...
Dupa ce a iesit din MAPN, lucreaza in viata civila,ma intereseaza daca anii pe care i-a lucrat pana acuma se pot adauga la pensia militara , care ar fi varsta la care ar trebui sa ia pensie militara integrala, el avand 55 ani acuma.
In primul rand, daca va fi nemultumit de cuantumul pensiei, are dreptul sa conteste decizia de pensionare la Casa de pensii a M.Ap.N. in termen de 30 de zile de la comunicare, apoi, daca e nemultumit de modul de solutionare a contestatiei, se poate adresa instantei de judecata.
Din moment ce tatal dv. este pensionar in momentul de fata si are varsta de 55 ani, consider ca are vechime integrala. Acest lucru poate fi confirmat daca pe decizia de pensionare scrie pensie de serviciu (nu anticipata sau anticipata partiala).
Dupa cate stiu, perioada lucrata in viata civila dupa pensionare, nu se ia in considerare acum cu ocazia recalcularii pensiei, doar la varsta standard de pensionare, prevazuta de Legea 263/2010.
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Limita de varsta
eder
Buna ziua.
Va rog sa ma ajutati si pe mine si sa-mi spuneti care este limita de varsta in cazul meu in conditiile legii263/2010. Mentionez ca sunt pensionat ... (vezi toată discuția)