avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 401 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... recalculare pensie militara + pensie civila
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

recalculare pensie militara + pensie civila

Buna ziua

Tatal meu trebuia sa se prezinte la CMJ sa depuna adeverinta pentru recalcularea pensiei, insa nu a fost. In luna Ianurie a primit o pensie mai mica cu vreo 400 ron.
In cazul in care se prezinta la CMJ si trimite acea adeverinta ,o semneaza, si ii vine pensia mai mica decat cea anterioara poate sa mai faca ceva, ex sa depuna o contestatie, sa dea in judecata statul...

Dupa ce a iesit din MAPN, lucreaza in viata civila,ma intereseaza daca anii pe care i-a lucrat pana acuma se pot adauga la pensia militara , care ar fi varsta la care ar trebui sa ia pensie militara integrala, el avand 55 ani acuma.

Multumesc

Cel mai recent răspuns: Pilu , utilizator 00:00, 17 Ianuarie 2011
In primul rand, daca va fi nemultumit de cuantumul pensiei, are dreptul sa conteste decizia de pensionare la Casa de pensii a M.Ap.N. in termen de 30 de zile de la comunicare, apoi, daca e nemultumit de modul de solutionare a contestatiei, se poate adresa instantei de judecata.
Din moment ce tatal dv. este pensionar in momentul de fata si are varsta de 55 ani, consider ca are vechime integrala. Acest lucru poate fi confirmat daca pe decizia de pensionare scrie pensie de serviciu (nu anticipata sau anticipata partiala).
Dupa cate stiu, perioada lucrata in viata civila dupa pensionare, nu se ia in considerare acum cu ocazia recalcularii pensiei, doar la varsta standard de pensionare, prevazuta de Legea 263/2010.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Limita de varsta eder eder Buna ziua. Va rog sa ma ajutati si pe mine si sa-mi spuneti care este limita de varsta in cazul meu in conditiile legii263/2010. Mentionez ca sunt pensionat ... (vezi toată discuția)
Recalculare pensie militara claudiu20092 claudiu20092 Buna ziua Tatal meu este pensionar militar si a primit pe un cupon de pensie scris sa se prezinte la CMJ (centrul militar judetean) pentru o completa o ... (vezi toată discuția)
Recalculare pensie militara panther panther Va rog frumos sa-mi raspundeti: Tatal meu in luna decembrie a luat o pensie de 2.230 lei. In luna ianuarie pe fluturasul de pensie scrie 1.608 lei. In data de ... (vezi toată discuția)