Am terminat anul acesta medicina si din ianuarie voi fi medic rezident . Deoarece imi voi executa stagiatura in alt judet decat cel de domiciliu stiam ca pot beneficia de acea prima de instalare de 7 salarii . Am fost la agentia judeteana de ocupare a fortei de munca si de acolo mi s-a spus ca medicii rezidenti fac exceptie de aceasta lege si ca eu nu pot sa beneficiez. Este adevarat ?!
1. Din Legea 76/2002:
Art. 75. - Persoanele care în perioada în care beneficiază de indemnizaţie de şomaj se încadrează, potrivit legii, într-o altă localitate şi, ca urmare a acestui fapt, îşi schimbă domiciliul primesc o primă de instalare, acordată din bugetul asigurărilor pentru şomaj, egală cu de şapte ori valoarea indicatorului social de referinţă în vigoare la data instalării.
2. Indicatorul social de referinta, in vigoare = 500 lei.
3. Nici legea nici normele de aplicare a ei nu precizeaza ca medicii rezidenti ar fi exceptati de la aceste prevederi legale.
4. Mergeti la Agentia de Somaj si cereti sa va dea, in scris, baza legala a raspunsului lor.
5. Daca doriti spuneti-ne si noua raspunsul, poate e o precizare interna, a ANOFM, nepublicata in M.O. si atunci nu este valabila.