avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1060 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Desfiintare post salariata aflata in CCC
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Desfiintare post salariata aflata in CCC

Bun ziua,

Am si eu o speta si am anumite nelamuriri.

Avem o saariata in concediu crestere copil pna la 2 ani. CIM-ul ei era incheiat pe o perioada nedeterminata si era incadrata pe postul de "functionar economic" si nu avea studii superioare.
Pe postul ei este angajata o alta salariata , cu studii superioare, ca Referent economist in management" ( dupa noua recodificare CAEN) pt o perioada de 3 luni care expira la data de 13 decembrie 2010.
Acum se pune problema aditionalului pentru aceasta angajata.
Angajatorul doreste sa desfiinteze postul salariatei aflate in CCC, si sa o incadreze pe persoana care este pe postul acesteia pe perioada nedeterminata.

Din cate stiu , angajatorul nu are voie sa desfiinteze postul atat timp cat salariata se afla inca in CCC, si dupa revenirea acesteia nu o poate concedia timp de 6 luni.
Sfatul meu (si cred ca ar fi cel mai corect) ar fi sa prelungim pactul aditional al salariatei actuale pe perioada determinata , pana la incetarea cauzei de suspendare a CIM-ului titularului de post.
Ce (alte) optiuni am? Va multumesc
Cel mai recent răspuns: luizacsinte , utilizator 16:09, 7 Decembrie 2010
Postul de secretara paote fi desfiintat, iar cel de referent sa i se prelungeasca durata
Daa, pe viitor cred ca asta se si vrea in viitorul apropiat dar.. se va vedea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Functia inscrisa de angajator in cartea de munca anad123 anad123 Buna ziua! Va rog sa imi spunet si mie: - sunt economist (diploma licenta studii superioare) - si am lucrat la o societate comerciala iar in cartea de ... (vezi toată discuția)
Incheiere cim dupa ccc adynagabryela adynagabryela Buna ziua, La sfarsitul lunii mi se incheie perioada CCC. Am fost chemata la munca pt o discutie cu administratorul si acesta mi-a propus sa-mi incheie CIM ... (vezi toată discuția)
Schimbare incadrare la absolvire facultate petu petu Sunt sef birou intr-o institutie publica.Am o vechime in munca de 23 ani.Pana in anul 2008 am fost incadrata ca si contabil IA cu delegatie de sef birou.In ... (vezi toată discuția)