avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 572 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... incheiere CIM dupa CCC
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

incheiere CIM dupa CCC

Buna ziua,

La sfarsitul lunii mi se incheie perioada CCC. Am fost chemata la munca pt o discutie cu administratorul si acesta mi-a propus sa-mi incheie CIM cu acordul partilor din cauza ca postul s-a disponibilizat si sa ma angajeze la o alta societate a sa cu contract pe perioada determinata de 1 luna in care sa ma plateasca cu sal minim pe economie pt absolv de studii superioare + beneficii in functie de performante( dar care depind de performanta intregii echipe de vanzari si mai mentionez ca este un proiect pe care urmeaza sa-l demareze deci nu vad nici o performanta in stadiul asta) si dupa aceasta prima luna sa negociem salariul pe motiv ca nu-mi cunoaste valoarea.
Inainte de a intra in CCC aveam un sal de 1942 lei brut. Crede-ti ca ar trebui sa am incredere in propunerea lui sau de fapt el incearca doar sa se eschiveze de la a ma trimite in somaj. Mie mi se pare dubios de ce nu ma trimite in momentul de fata in somaj si daca chiar are nevoie de mine sa ma angajeze dupa si de ce nu pe o perioada nedeterminata?
Cel mai recent răspuns: adynagabryela , utilizator 14:31, 28 Martie 2011
Postul nu s-a disponibilizat, ci eventual s-a desfiintat, ceea ce nu este legal. Pe perioada CCC contractul dvs. de munca este suspendat, dar postul exista si angajatorul poate angata pe el, o persoana pe perioada determinata.
Nu putem sti ce se ascunde sub propunerea angajatorului.
Cred ca cel mai bine reveniti la serviciu si solicitati -prin cerere-reluarea activitatii pe postul pe care ati lucrat. Va trebui sa va raspunda solicitatii, cu o explicatie pentru motivul pentru care nu se mai poate: s-a desfiintat postul, este alta persoana angajata pe el etc. Si veti primi o decizie de incetare a cim, pe care o puteti contesta in instanta. Nu cred ca e bine sa acceptati incetarea cim prin acordul partilor, situatie care nu va da dreptul la somaj.
Ce va fi dupa aceea, veti vedea.
Nu acceptati nici acea angajare pe perioada determinata. Si aici este o capcana.
Daca postul a fost desfiintat, atunci trebuia sa va inmaneze instiintarea de preaviza sau decizia de concediere.

Pe perioada CCC se poate desfiinta un post, dar nu se poate concedia persoana care se afla in CCC , exceptie facand reorganizarea judiciara sau falimentul angajatorului.
Multumesc mult de sfat,
exact asa le-am spus si eu ca nu accept incetarea CIM prin acordul partilor ca pierd somajul. Dar ei "s-au acoperit" prin faptul ca-mi ofera un post similar pe o durata de 1 luna pt inceput (mai prost platit) si ca oricum dupa expirarea lui voi putea intra in somaj daca asta-mi doresc. Mie propunerea asta-mi spune ca atat isi doreste sa ma tina doar 1 luna. Raspunsul lor a fost ca eu nu doresc sa muncesc ca altfel nu se justifica de ce-i refuz.
Care este diferenta intre un CIM pe perioada nedeterminata sa zicem cu o perioada de proba de 1 luna( si incheierea contractului dupa per de proba) si un CIM pe perioada determinata de 1 luna?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Desfintarea postului coolgirl2013 coolgirl2013 Pe scurt : la firma la care lucrez a revenit din CCC o angajata pe a carui post am fost eu in ultimul an.Eu fiind angajata cu CIM pe perioada ... (vezi toată discuția)
Somaj dupa terminarea concediului de crestere copil de pina la 2 ani bogdan_andrei_s bogdan_andrei_s buna ziua am o mare problema si va rog sa ma ajutati cu un raspuns cit mai repe,daca se poate pe data de 9.02.2011 face copilul 2 ani si trebuie sa ma intorc ... (vezi toată discuția)
Somaj urtimudo urtimudo Buna ziua, Daca sint somer si ma angajez iar dupa 2 luni sint disponibilizat , primesc in continuare ajutor de somaj ? (vezi toată discuția)