avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1069 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... desfintarea postului
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

desfintarea postului

Pe scurt : la firma la care lucrez a revenit din CCC o angajata pe a carui post am fost eu in ultimul an.Eu fiind angajata cu CIM pe perioada nedeterminata.
Acum deoarece firma nu este intr-o situatie economica f buna am fost instiintata ca va tb sa plec.Am cerut sa fiu concediata cu art.65 pt a putea intra in somaj, dar mi s-a spus ca acest lucru nu se poate deoarece in organiograma firmei pe postul meu figureaza 1 sg pers, si restructurarea postului ar insemna defapt desfiintarea lui ceea ce nu se poate.Ei propun desfacerea postului cu acordul partilor.Ce se poate face acum sa pot totusi beneficia de somaj?
Ultima modificare: Joi, 25 Iulie 2013
coolgirl2013, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:47, 25 Iulie 2013
Nu se poate face nimic . Este greseala angajatorului, intrucat angajarea dvs trebuia sa se faca pe durata determinata si nu pe durata nedeterminata.

Nu cred ca se poate obliga un angajator sa dispuna incetarea c.i.m. al unui salariat , astfel incat acesta sa poata beneficia de somaj.
Ce nu inteleg eu este daca in organiograma figureaza doar 1 pers pe acest post in momentul de fata cum putem figura ca fiind 2, deoarece ei i s-a reinoit deja contractul si mie inca nu mi s-a desfacut.Nu mai poate fi gasita nici o alta solutie?Sau nu mi se poate modifica CIM din perioada nedeterminata la perioada determinata?
Ultima modificare: Joi, 25 Iulie 2013
coolgirl2013, utilizator
Nu i s-a reinnoit nicun contract . Persoana care a revenit din CCC a avut c.i.m. suspendat si, prin urmare, la incetarea CCC a intervenit si incetarea suspoendarii c.i.m.

Asa cum v-am spus, greseala survine angajatorului. O solutie ar fi modificarea c.i.m. pe care l-ati incheiat cu acesta - de exemplu, modificarea functiei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cim pe perioada determinata madelaine28 madelaine28 Care este solutia in urmatoarea situatie: trebuie incheiate contracte indiv de munca pe durata determinata, pe perioada desfasurarii unui proiect european. ... (vezi toată discuția)
Incetare cim coolgirl2013 coolgirl2013 In scurt timp va trebui sa plec din firma deoarece va reveni o pers cu aceeasi functie cu mine din concediu crestere copil, eu avand contract pe perioada ... (vezi toată discuția)
Desfiintare post doar verbal V-Gabi V-Gabi Buna ziua Sunt angajata momentan al o firma. In data de 16 Iunie am fost anuntata verbal ca in birou trebuie sa ramana doar unul singur si unul sa plece adica ... (vezi toată discuția)