avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1219 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Incetare CIM
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Incetare CIM

In scurt timp va trebui sa plec din firma deoarece va reveni o pers cu aceeasi functie cu mine din concediu crestere copil, eu avand contract pe perioada nedeterminata.Cum imi poate incheia angajatorul cartea de munca astfel incat sa pot beneficia de indemnizatria de somaj dar si el sa poata angaja apoi alta persoana in locul meu?Si ce acte va trebui sa-mi elibereze.Multumesc.
Probabil vroiati sa spuneti ca d-voastra aveti contractul individual de munca cu durata determinata ( colega revine din concediu crestere copil ) . Daca aveti c.i.m. cu durata determinata , incetarea se face cu art. 56 (1) lit. i ( la data expirarii termenului contractului individual de munca incheiat pe durata determinata ) Legea 53/2003 Codul Muncii .
Nu. Contractul il am pe perioada nedeterminata deoarece am fost angajata in urma cu 1 an nu cu 2 cand a plecat respectiva pers in concediu.Atunci au angajat pe altcineva dar a fost mutata pe alt post, eu lundu-i astfel locul.Si desi persoanei care a fost angajata initial in locul colegei cu CCC ii expira CIM in curand (fiind pe 2 ani) eu am fost aleasa sa plec deoarece eu acup acum acel post.Deci, cum ar trebui sa mi se inchida CIM pt a putea beneficia de somaj si firma sa poata reangaja colega din CCC?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu crestere copil eu1983 eu1983 Buna ziua , Ce se intampla daca o angajata are contract pe perioada determinata , este in concediu de crestere copil cu durata de 2 ani si cim se termina cand ... (vezi toată discuția)
Concediu maternitate OanaFacas1988 OanaFacas1988 Buna ziua , Sunt insarcinata in 15 saptamani, lucrez ca si consilier Clienti la o banca si am contractul de munca pe perioada determinata, urmand sa intru ... (vezi toată discuția)
Lncetare cim pe perioada suspendarii Cislariu_Gica Cislariu_Gica Buna ziua. Un angajat a solicitat suspendarea contractului pentru concediu crestere copil; La 2 luni de la suspendare a expirat perioada pentru care a fost ... (vezi toată discuția)