avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 449 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Problemele profesionale ale ... Cosilier juridic - pot sa ma inscriu in CCJ?
Discuție deschisă în Problemele profesionale ale consilierilor juridici

Cosilier juridic - pot sa ma inscriu in CCJ?

Am absolvit Facultatea de Drept acum doi ani, si m-am angajat la o firma ca jurist , neavand indrumator . As dori sa ma inscriu ca consilier juridic stagiar la Colegiul Consilierilor Juridici . Acest lucru se poate face numai la Bucuresti, sau si in orasul Galati?
Cei doi ani de munca , fara indrumator se pot considera perioada de stagiu ?
Cel mai recent răspuns: integra solutions , Consilier juridic 09:13, 23 Aprilie 2008
Legiuitorul trimite cu prea multa uşurinţă organizarea activităţii de îndrumare profesională a consilierului juridic în condiţii similare profesiei de avocat fără să ţină cont de incompatibilitatea şi de diferenţele esenţiale dintre cele două profesii definite anterior tot de el.
Asigurarea consilierului juridic îndrumator prin aplicarea corespunzătoare a prevederilor legii şi statutului profesional al profesiei de avocat presupune un cumul de situaţii specifice (incheierea unei conventii de colaborare sau a unui c.i.m cu consilierul juridic indrumator, dreptul de a avea sau nu clientela proprie, timpul alocat pentru activitaea de indrumare profesionala).
S-a incercat reglementarea unei profesii dependente printr-o lege a unei profesii inddpendente. Si normal ca a iesit prost. (Bineinteles ca o sa argumentati ca si profesia de c.j. e independenta, dar poate numai teoretic).

In alte tari, dreptul de a profesa ca si consilier juridic este acordat de Curtea de Apel, nu de examene de casta, si pe baza unui contract de angajare deja existent.(sistemele common-law)

Nu numai ca orice prevederi in acet sens pot fi ocolite fara prea mare bataie de cap, dar sunt si prvizorii....

De la mine se vede in felul urmator...am inchis gura Baroului SRL si s-a deschis Baroul UCCJ printr-o lege ce contravine art.1 al Legii 51/1995 si art.3 al Statului Profesiei de avocat in sensul ca "profesia de avocat se exercita doar de avocatii inscrisi in Tabloul avocatilor..", deci printr-o lege ale carei dispozitii se completeaza cu dispozitiile unei legi contrare...:))ca la circ...

Pai din moment ce profesia de avocat e profesie de avocat, atunci cum apare in COR "profesia de consilier juridic ca subclasificare a profesiei de avocat..."

E ridicol, abuziv si prost inteles....

Abia astept ocazia sa pun problema asta unui jude....chiar si la Curtea Constitutionala..

Nu prea am inteles cum a inchis Baroul SRL gura. In prima faza am vazut o greva (greva intr o profesie "liberala"?) dupa care o amenintare si apoi o suspendare a grevei :) . Apoi pe civil cu un simplu mandat nici macar nu e nevoie sa ai calitatea de avocat normal ca Baroul SRL tace "din gura".:D. Cred ca selectia trebuie sa se faca pe cale naturala. Si nu prin legi protectioniste de casta. Dar Romania nu a ajuns inca in cretacic, deci dinozaurii pot dormii linistiti.
Prin Baroul SRl ma refeream la Baroul Bota...imi pare rau daca ati inteles altceva..:))greva la un Barou ilegal...
Dac prin selectie pe cale naturala intelegeti ce a inteles si Darwin, inseamna cal Dvs. sunteti dinozaurul...in epoca noastra exista legi destul de bine impamantenite....
Ultima modificare: Duminică, 20 Aprilie 2008
Radu Popescu, Avocat
am inteles perfect. Si din prima. Stiu sigur ca si dvs ati inteles ce era selectia naturala si cine sunt dinozaurii. Nu pot sa cred ca nu v au calcat macar o data pe "bataturi". Macar un caz (client)? Unul mic? ;)

:offtopic:

Alte discuții în legătură

Este obligatoriu sa ma inscriu intr-o asociatie de consilieri juridici? Luciana21 Luciana21 Am si eu o intrebare: Am absolvit Dreptul in 2007,dar m-am angajat abia in februarie 2008.Nu m-am inscris in colegiu fiindca am cunostinte care mi-au spus ca ... (vezi toată discuția)
Cor - jurisconsult sau consilier juridic? Doresc sa va supun atentiei o “discutie” in legatura cu doua notiuni: aceea de “consilier juridic” si respectiv cea de “jurisconsult”. Scopul ... (vezi toată discuția)
Dosar inscriere in ccj dana13 dana13 In momentul depunerii dosarului de inscriere la ccj ce meserie trebuie inscrisa in cartea de munca? Jurist, jurisconsult, consilier juridic sau oricare ... (vezi toată discuția)