avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 445 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Cadru procesual
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Cadru procesual

Am chemat in judecata> Primaria mun. X, insa, dupa ce am primit intampinarea, am aflat ca acesta nu are calitate procesual pasiva, si ca normal ar fi trebuit sa chem Primarul Mun. Botosani, intrucat agentul constatator face parte din aparatul sau de lucru. Doua intrebari:
1) Se poate motiva ca, atunci cand am chemat Primaria am chemat implicit si Primarul Mun. Botosani, mai ales ca primaria este definita prin lege ca o unitate functionala constituita din primar viceprimar etc.?
2) Pot chema in acest stadiu procesual si Primarul Mun. Botosani conf.art.132 C.proc.civ.?
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 03:03, 7 Decembrie 2010
Primaria nu are personalitate juridica iar calitatea de pirit intr-un dosar nu poate fi "subinteleasa". In consecintam depuneti o cerere modificatoare prin care solicitati chemarea in judecata a Primarului si nu a Primariei.
La primul termen la care partile au fost legal citate,puteti introduce cerere modificatoare la cea inititial introdusa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Introducerea altui parat negut negut In afara cazului de introducere a altui parat in proces inainte de judecarea fondului mai sunt alte posibilitati de introducere a altui parat intrun proces ... (vezi toată discuția)
Introducerea in proces a comisiilor de fond funciar Faur Ionela-Carmen- Cabinet de Avocat Faur Ionela-Carmen- Cabinet de Avocat Daca exista in desfasurare un proces civil intre 2 persoane fizice , avand ca obiect revendicare teren , pot fi chemate in acest proces si Comisiile de fond ... (vezi toată discuția)
Introducere nou pirit in solidar eugen82 eugen82 caut jurisprudenta privind admisibilitatea introducerii unui nou pirit in solidar in cursul procesului in prima instanta dar dupa prima zi de infatisare , ... (vezi toată discuția)