avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 951 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... redistribuire functionar public
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

redistribuire functionar public

In Legea nr. 188/1999 la art. 99. (5) se mentioneaza: In cazurile prevazute la alin. (1) lit. b), c), si e), in perioada de preaviz, daca in cadrul autoritatii sau institutiei publice exista functii publice vacante corespunzatoare, aceasta are obligatia de a le pune la dispozitie functionarilor publici.
Intrebarea mea este ce inseamna functie publica corespunzatoare? (e suficient sa fie aceeasi categorie, clasa si acelasi grad profesional, la fel ca la redistribuire? sau trebuie sa fie o functie similara cu cea detinuta anterior?)
De asemenea, aceasta "punere la dispozitie" cum se interpreteaza din punct de vedere juridic? Care ar fi temeiul legal al noii numiri? Sau se apeleaza la redistribuire?
Cel mai recent răspuns: raduallan , utilizator 15:20, 6 Decembrie 2010
raduallan a scris:

In Legea nr. 188/1999 la art. 99. (5) se mentioneaza: In cazurile prevazute la alin. (1) lit. b), c), si e), in perioada de preaviz, daca in cadrul autoritatii sau institutiei publice exista functii publice vacante corespunzatoare, aceasta are obligatia de a le pune la dispozitie functionarilor publici.
Intrebarea mea este ce inseamna functie publica corespunzatoare? (e suficient sa fie aceeasi categorie, clasa si acelasi grad profesional, la fel ca la redistribuire? sau trebuie sa fie o functie similara cu cea detinuta anterior?)
De asemenea, aceasta "punere la dispozitie" cum se interpreteaza din punct de vedere juridic? Care ar fi temeiul legal al noii numiri? Sau se apeleaza la redistribuire?

Prin functie publica corespunzatoare inteleg aceeasi categorie, clasa, si acelasi grad profesional sau inferior plus studiile necesare pentru ocuparea functiei publice vacante.

Ca temei legal ar fi art. 91 - mutarea definitiva.
merci

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mutarea pe un post similar in cadrul aceleiasi institutii Liviu-Cosmin Liviu-Cosmin Buna ziua. Sunat angajat in cadrul unei autoritati publice din anul 2006. In anul 2014 am fost incadrat la functia de consilier superior (treapta 3 de ... (vezi toată discuția)
Functionar public mariaioan mariaioan Buna ziua imi puteti spune daca in cf cu legislatia actuala, un functionar public pe o functie temporar vacanta poate fi redistribuit pe o alta functie, de ... (vezi toată discuția)
Mutare definitiva adinutza.2008 adinutza.2008 Pentru mutarea definitiva a unui functionar public in cadrul unui alt compartiment din cadrul aceleiasi institutii publice este necesara, in primul rand, ... (vezi toată discuția)