Intr-un proces civil pt marirea pensiei intretinere copil, inceput in august 2004, mama copilului (reclamanta) isi bazeaza cererea pe doua probe depuse la dosar:
1.fotocopie "adeverinta de venit" a tatalui parat, eliberata la 31 ianuarie 2004 de catre intreprinderea................................................................;
2.fotocopie "instiintare transformare a contractului de munca pe perioada determinata in contract de munca pe perioada nedeterminata" intocmit la data de10.02.2004
Desi reclamanta castiga in prima instanta, in 2004, niciodata nu cere punerea in executare a sentintei si dupa recursul prezentat de catre parat in noiembrie 2009 (atunci cand a aflat de acest proces), printr-o decizie data in mai 2010 instanta superioara a decis anularea sentintei din 2004 pe motive de grave erori de procedura si desfasurarea unui proces nou, incepand de la zero.
In iulie 2010, paratul a depune o plangere penala la parchet impotriva reclamantei. In aceasta plangere prezinta documentele autentice din 2004 si o acuza pe reclamanta de furtul copiilor de pe aceste documente, falsificarea ulterioara a copiilor pt a obtine inscrisurile mentionate mai sus si folosirea lor in instanta pt a putea initia asa procesul din 2004 si pt a obtine o sentinta favorabila pt sine.
Prima proba, care initial era o fotocopie a unui fluturas de salar pe luna ianuarie 2004, emis la 31 ianuarie 2004, in care la rubrica "am primit salariul ........." lipsea semnatura de primire, pt ca paratul nici nu l-a primit, fiind in conflict cu intreprinderea. Acesta copie de pe fluturas, reclamanta ajutata de complicele sau, l-a sters, modificat, adaugat si fotocopiat, repetat, pana a fabricat "adeverinta de venit .............." Desigur ca adeverinta originala reclamanta nu detine pt ca a fabricato ea si pt ca nimeni nu a solicitat vreo data o adeverinta pt venitul paratului de la respectiva intreprindere (care s-a inchis de 5 ani).
A doua proba, "instiintare de transformare a .............................................................." datata 10.02.2004 este o fotocopie de pe un document intocmit intre angajator si angajat, in care angajatorul propunea reanoirea si transformarea contractului de munca din temporar in fix. Aceasta lucru nu s-a dus la bun sfarsit si acest document nu a fost prezentat, inregistrat si stampilat la fortele de munca. Pt a induce instanta in eroare, reclamanta si complicele au sters de pe copia furata, rubrica goala unde trebuia sa apara numarul de inregistrare si stampila de la fortele de munca, si au facut fotocopia pe care o prezinta in instanta. In 2004 instanta nu si-a dat seama ca nu este un contract de munca inregistrat si stampilat la fortele de munca si ca fotocopia prezentata de reclamanta nu are nici o valoare legala. A considerat in mod eronat ca este copia unui nou contract de munca autentic.
In noiembrie 2010, incepe noul proces, asa cum a hotarat instanta la recurs. Reclamanta se foloseste de aceiasi cerere si de aceleasi probe ca in 2004. Paratul a propus calcularea pensiei de intretinere pe baza unei adeverinta de venit pe ultimele 6 luni din 2010, dar reclamanta nu este de acord.
Poate folosi reclamanta aceste probe din 2004, dupa ce in iulie 2010, deci inainte de inceperea noului proces, printr-o plangere penala depusa la parchet, au fost denuntate ca fiind false si reclamanta este acuzata de falsificarea lor, ancheta parchetului fiind in curs?
Care este sensul desfasurarii acestui proces de stabilirea pensiei de intretinere, bazat pe probe din 2004? Pensia alimentara este pt viitor. Nu se poate plati retroactiv.
In toti acesti ani paratul a platit pensia prin mandat postal pe baza hotararii de divort.
Paratul s-a gandit sa prezinte plangerea penala din iulie 2010 impreuna cu numarul de dosar de la parchet si sa ceara respingerea probelor false propuse de catre reclamanta, pt ca sunt de acum 6 ani, dar mai ales pt ca sunt denuntate ca false si pt ca reclamanta este acuzata de falsificarea lor.
Avocatul consultat spune ca nu se poate pt ca chiar daca plangerea penala pt fals este depusa cu 3 luni inainte de inceperea procesului unde se vor folosi aceste probe, ancheta penala este la inceput (reclamanta invinovatita inca nu a fost chemata sa declare).
De fapt vroiam sa intreb daca cineva cunoaste vreun articol de lege in baza caruia se poate cere respingerea probelor false, cazuri similare, sugestii.
Cel mai recent răspuns:
cuziamusia , utilizator
13:59, 5 Ianuarie 2011