avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 244 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... inscris fals
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

inscris fals

Prima persoana falsifica un inscris, deci comite infractiunea de fals in inscrisuri sub semnatura privata.
A doua persoana foloseste acest inscris la diferite intervale de timp, chiar si dupa trecerea termenului de prescriptie (5 ani de la falsificare) si se face vinovata de uz de fals.
Dupa trecerea termenului de prescriptie, prima persoana poate fi acuzata de comiterea unei infractiuni continuate de fals in inscrisuri sub semnatura privata???
Cel mai recent răspuns: cuziamusia , utilizator 10:26, 21 Februarie 2015
termenul de prescriptie curge separat pentru fiecare persoana si incepe sa curga din momentul in care infractiunea s-a epuizat (nu mai face fapta respectiva)
Infractiunea de uz de fals este o infractiune continuata si in acest caz , termenul de prescriptie va incepe sa curga din momentul in care inscrisul falsificat nu mai produce niciun fel de consecinte juridice.
indoiala mea este daca falsul in inscrisuri (care s-a facut o singura data) poate fi considerata infractiune continuata, daca alta persoana foloseste acest fals la intervale de timp
Ultima modificare: Luni, 2 Iulie 2012
cuziamusia, utilizator
IndoiaIa dvs este combatuta de literatura de specialitate.
Materialul probatoriu administrat in cauza este de natura sa ediifice aspura incetarii consecintelor juridice ale infractiunii de uz de fals.
Discutarea unui astfel de subiect , fara a cunoaste actele si lucrarile dosarului , implica doar discutarea unor "generalitati".
in "general" poate fi considerata infractiunea de fals in inscrisuri sub semantura privata, ca infractiune continuata, daca documentul fals este folosit de catre alta persoana (care cunoaste ca este fals) la intervale (chiar si dupa trecerea termenului prescriptiei simple de 5 ani, pt infractiunea de fals in inscrisuri) pt a comite infractiunea de uz de fals in mod repetat?

Alte discuții în legătură

Prescriptie falsificare documente si uz de fals ulises10 ulises10 Poate ca cineva ma poate sfatui cum sa procedez. In anul 2004, partea reclamanta falsifica documentele pe care le foloseste intr-un proces civil care se ... (vezi toată discuția)
Acte furate folosite ca probe cuziamusia cuziamusia Buna ziua. Va rog sa ma indrumati pt a depune o plangere penala: 1.La ce articol se incadreaza, folosirea intr-un proces civil in Romania, ca probe de catre ... (vezi toată discuția)
Cerere marire pensie alimentara cuziamusia cuziamusia Intr-un proces civil pt marirea pensiei intretinere copil, inceput in august 2004, mama copilului (reclamanta) isi bazeaza cererea pe doua probe depuse la ... (vezi toată discuția)