avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 476 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Ajutor - opozitie la executare
Discuție deschisă în Executare silită

Ajutor - opozitie la executare

Buna ,
De curand m-am angajat ca jurista la o societate comerciala ( 1 luna) si acum am primit o somatie de executare .Ciudat este atitudinea creditorului deoarece l-a inceputul anului am semnat o reesalonare de plata pe care noi am respectat-o iar el a investit un B.O mai vechi , fapt pentru care dorim sa depunem opozitie la executare .Ma puteti ajuta cu un model ? Eu fiind noua in domeniu si abia am gasit acest post.Totodata imi puteti spune ce trebuie sa achitam pt aceasta actiune?
Va multumesc din suflet

Andreea
Cel mai recent răspuns: dea_80 , utilizator 21:41, 7 Decembrie 2010
Art. 62 Legea Nr. 58 /1934 asupra cambiei şi biletului la ordin, M.Of. nr. 100 din 1.5.1934
În termen de 5 zile dela primirea somaţiunii, debitorul poate face opoziţie la executare.
Opoziţia se va introduce la judecătoria care a învestit cambia cu formulă executorie. Judecătoria va judeca opoziţia potrivit Codului de procedură civilă, de urgenţă şi cu precădere, înaintea oricărei alte pricini.
Hotărîrea pronunţată asupra opoziţiei va putea fi atacată cu apel în termen de 15 zile dela pronunţare.
Instanţa va putea suspenda executarea numai în caz când oponentul nu recunoaşte semnătura, înscriindu-se în fals, sau nu recunoaşte procura.
În caz de suspendarea executării, creditorul va putea obţine măsuri de asigurare.
Ma puteti ajuta cu un model? Trebuie timbrat la valoare B.O,-ului + cheltuielile de executare?
Ultima modificare: Miercuri, 8 Decembrie 2010
dea_80, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somatie cambiala ContSters76996 ContSters76996 Buna. As dori sa stiu daca dupa investirea BO ,blocarea conturilor datornicului,este nevoie de somatie cambiala si ce inseamna aceasta? Cu multumiri... (vezi toată discuția)
Bilete la ordin refuzate ContSters6135 ContSters6135 Am si eu o problema, daca ma poate ajuta cineva. Am niste bilete la ordin refuzate de banca din cauza lipsei de disponibil. Ce fac, ii dau in judecata sau ma ... (vezi toată discuția)
Investirea cu formula executorie cec si bilet la ordin - recurs în interesul legii ZERATUL ZERATUL Am nevoie urgenta de solutia data de INALTA CURTE DE CASAŢIE ªI JUSTIŢIE in Recursul în interesul legii cu privire la aplicarea dispoziţiilor art. ... (vezi toată discuția)