Buna ,
De curand m-am angajat ca jurista la o societate comerciala ( 1 luna) si acum am primit o somatie de executare .Ciudat este atitudinea creditorului deoarece l-a inceputul anului am semnat o reesalonare de plata pe care noi am respectat-o iar el a investit un B.O mai vechi , fapt pentru care dorim sa depunem opozitie la executare .Ma puteti ajuta cu un model ? Eu fiind noua in domeniu si abia am gasit acest post.Totodata imi puteti spune ce trebuie sa achitam pt aceasta actiune?
Va multumesc din suflet
Art. 62 Legea Nr. 58 /1934 asupra cambiei şi biletului la ordin, M.Of. nr. 100 din 1.5.1934
În termen de 5 zile dela primirea somaţiunii, debitorul poate face opoziţie la executare.
Opoziţia se va introduce la judecătoria care a învestit cambia cu formulă executorie. Judecătoria va judeca opoziţia potrivit Codului de procedură civilă, de urgenţă şi cu precădere, înaintea oricărei alte pricini.
Hotărîrea pronunţată asupra opoziţiei va putea fi atacată cu apel în termen de 15 zile dela pronunţare.
Instanţa va putea suspenda executarea numai în caz când oponentul nu recunoaşte semnătura, înscriindu-se în fals, sau nu recunoaşte procura.
În caz de suspendarea executării, creditorul va putea obţine măsuri de asigurare.