avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1067 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Refuz furnizare date
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Refuz furnizare date

Sunt casatorita cu un cetatean arab si doresc sa stiu daca sotul meu a primit viza de reintregire a familiei. Timpul maxim de raspuns la cerere s-a cam incheiat, dar eu in calitate de sotie a lui nu reusesc sa aflu niciun raspuns final. Am reusit sa vb cu cei de la mae si imigrari sapt trecuta si am aflat ca dosarul e in regula dar cand am sunat sapt asta mi se spune ca nu am niciun drept sa aflu aceste date (am sunat la mae din nou si la ambasada).Cei de la mae mi-au sugerat varianta cerere prin e-mail dar si in varianta asta cred ca e posibil sa nu aflu nimic (daca prin telefon nu mi-au furnizat nicio data, acum e posibil sa primesc numai daca o persoana binevoitoare va citi e-mailul).
Cand am vb cu cei de la mae am incercat sa le explic ca pentru a afla daca sotul meu a primit viza trebuie sa dezvalui niste date cum ar fi : numar pasaport, cnp, data nasterii, date pe care nu oricine le poate avea. Si in plus ma gandesc ca daca sunt atat de grijulii in privinta asta de ce nu mi-au cerut datele mele personale pentru a dovedi situatia mea ca sotie. Chiar nu am niciun drept sa stiu aceste informatii referitoare la sotul meu?
Cum e mai bine sa procedez?
Astept raspunsul dvs.
Cel mai recent răspuns: ane maria , utilizator 17:36, 6 Decembrie 2010
o procura notariala de la sotul dvs ptr a il reprezenta in fata MAE cu privire la solutionarea respectivului dosar.
Multumesc dar solutia e cam greoaie...el acolo..eu aici...trimitere procura...traducere procura ... toate pentru o simpla butonare intr-un calculator si gata raspunsul...
De ce Doamne nu se poate face nimic fara relatii?
pentru ca sunt date personale si nu intotdeauna sotul isi da acordul ca partenerul sau sa aibe cunostinta despre asemenea date. iar dvs nu puteti dovedi acordul sotului ca puteti lua la cunostinta despre continutul acestui dosar. faptul ca sunteti sotia lui nu este suficient.
Va multumesc pentru raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Permis sedere sau viza cetatean strain casatorit cu cetatean roman boubi boubi BUNA ZIUA! Sunt cetatean roman casatorita cu cetatean ucrainean, formam o familie din 2010, avem 2 copii. As dori sa stiu ce e necesar sa facem pentru ca ... (vezi toată discuția)
Carte de reședință pentru soțul albanez Sabrina1989 Sabrina1989 M-am căsătorit cu soțul albanez in Albania, iar acolo am depus pentru viza de reîntregirea familiei, ne-a fost refuzată pentru că au făcut controale în ... (vezi toată discuția)
Casatorie mixta magda_alexandrescu magda_alexandrescu vreau sa ma casatoresc cu un cetatean tunisian, lamuriti-ma va rog, dupa casatorie in cat timp poate obtine permis de sedere in romania? si ce drepturi are? de ... (vezi toată discuția)