avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 804 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Carte de reședință pentru soțul albanez
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Carte de reședință pentru soțul albanez

M-am căsătorit cu soțul albanez in Albania, iar acolo am depus pentru viza de reîntregirea familiei, ne-a fost refuzată pentru că au făcut controale în România iar eu nu eram prezentă (domnul consol de la ambasada României în republica Albania știa că sunt in Albania, deoarece pentru viză trebuia să fiu și eu prezentă) am sunat la imigrări din judetul de unde locuiesc și mi sa spus să mă întorc în țară că se va rezolva aici. Ne-am întors în Romania iar după două săptămâni am fost să întrebăm ce putem face ca sotul sa poată lucra în Romania, ne-au dat un dosar de făcut și de depus la dânșii (reședință și domiciliu făcută la notar, adeverință de la medicul de familie , asigurare de sănătate). După o săptămână când am făcut totul ne-am prezentat la dânșii, iar acolo domnul de la imigrări ne-a spus că nu este posibil să depunem acest dosar deoarece el nu are viză, să așteptăm aceste trei luni ca el să fie în ilegalitate iar apoi să depunem de viză, întrebarea mea a fost în automat cum se poate așa ceva, că va fi dat afară din țară, iar răspunsul pe care l-am primit a fost următorul "dacă nu îți convine să pleci in Albania că doar acolo te-ai măritat". I-am spus ce putem face dacă soțul poate cumva să înceapă o muncă pentru că avem nevoie măcar de un salariu in casă, eu nu mă pot duce având pe bunica mea bolnavă și eu am probleme de sănătate și nu este ușor pentru mine iar domnul mi-a răspuns așa "și ce vrei de la mine să te iau eu acasă?" Vă rog frumos dacă mă puteți îndruma și pe mine unde mă pot duce și ce pot face in acest caz, pe cine pot întreba cum să rezolv aceasta situație. Vă mulțumesc frumos tuturor.e

Alte discuții în legătură

Casatorie cu cetatean albanez anny-marry anny-marry buna ziua!as vrea sa stiu care sunt pasii si actele necesare ptr o casatorie in romania cu un cetatean albanez.si daca acesta facandu-i domiciliul in romania ... (vezi toată discuția)
Clandestin in romania mariaaab mariaaab sunt in italia,si prietenului meu care este albanez i-a expirat viza de 90 de zile ,neam interesat aici,chiar astazi la biroul de imigrari si aici ne putem ... (vezi toată discuția)
Probleme întâmpinate cu viza soțului meu egiptean la ambasada româniei Crina99 Crina99 Sunt căsătorită cu un cetățean egiptean de un an și trei luni .căsătoria a fost încheiată în Egipt.Dupa căsătorie am venit în România pentru a ... (vezi toată discuția)