avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 802 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... proprietarii cu ciini
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

proprietarii cu ciini

sunt proprietarul unui apartament de 3 camere la parter intr-un imobil cu 4 etaje si cu o curte interioara comuna , proprietatea primariei. Unul dintre vecini detine de peste 5 ani 2 ciini de talie mijlocie - mare , din care unul este legat si are cusca mare pe spatiul comun chiar in dreptul balconului meu. Problema mea este ca acest vecin isi scoate si celalat ciine la plimbare in spatiul exact din fata balconului cit si al dormitorului si isi lasa ciinii sa urle in orele rezervate odihnei . Nu va pot descrie mirosul de caine mai ales dupa ce ploua cit si urlete ce le suport dimineata la 6 ,la prinz dupa ora 14,30 si mai ales seara dupa ora 22 . As dori sa va intreb in baza celor descrise mai sus daca exista o forma legala prin care vecinul cu pricina sa fie determinat sa -si mute cusca cainelui in dreptul geamului sau , mai bine zis in celalata jumatate de curte care este betonata si de pe care se poate curata usor mizeria lasata de cei 2 ciini . Doresc sa-l pot curata si amenaja acest spatiul verde din fata balconului meu cu gazon si flori, caci acum este monopolul ciinilor vecinului si sa pot delimita acest spatiu printr-un gard de talie mica si cu o portita. Acest lucru este in asentimentul majoritatii vecinilor mai ales a celor de deasupra mea care de altfel si-au exprimat suportul si sprijinul in cazul vre-unui demers juritic sau la nivel de primarie. Va multumesc .
Stelian
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 19:08, 6 Decembrie 2010
Vorbiti cu el poate intelege sa faca asta de buna voie daca nu...
Formulati o reclamatie la Directia de Sanatate Publica privind mirosul.
Verificati HCL-ul de la primarie referitor la cresterea cainilor pe raza orasului.
Mergeti la Asociatia Chinologica Romana ca mai nou trebuiesc inscrisi in asociatie si trebuie indeplinite anumite criterii de siguranta .

Sfatul meu este ca impreuna cu vecini sa delegati pe cineva care sa se ocupe de problema asta cu cainii care intradevar este stanjenitor din toate punctele de vedere ...miros, galagie, etc ....si anume intocmiti un tabel cu semnaturile vecinilor care sunt deranjati de aceasta problema , aducetii la cunostinta si administratorului blocului , dupa care faceti o sesizare la politie ....uor usor lucrurile se pun in miscare...Succes
Virginia Radu
Exista serviciul politia animalelor ,directia sanitar veterinara ,care pot fi sesizate si in cazuri motivate dispun masuri legale

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa animale ContSters122354 ContSters122354 se aplica vreo taxa pt detinatorii de animale de casa (vezi toată discuția)
Legal sau ilegal / eliberare zona de pisici DUM_LIVIU DUM_LIVIU Buna ziua, Am si eu o problema. Am niste vecini care si-au lasat libere pisicile ce initial le tineau in casa. Acestea atrag la randul lor alte pisici. Casele ... (vezi toată discuția)
Caine la bloc dorintent dorintent Buna ziua,stau in Oradea intr-un bloc cu 20 de apartamente,problema mea nu este asa mare ,dar totusi deranjeaza,si consta in faptul ca vecinul de deasupra are ... (vezi toată discuția)