avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 703 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatia pentru CCC
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatia pentru CCC

Buna ziua!

Am un copil de 6 luni, iar eu ca si mama doresc reintoarcerea la munca incepand cu anul viitor, iar din acel moment doresc sa intre sotul meu in ingrijire copil pana la 2 ani. Stiu ca acest lucru e posibil, insa intrebarea mea e alta: daca sotul meu este administratorul unic al unei firme care are activitatea suspendata din 2009, poate fi acesta un motiv pentru care sa nu primeasca indemnizatia de crestere copil? Sotul meu a avut venituri din salarii, insa mai are si alte venituri (este administrator de bloc), pentru care am platit si am declarat lunar la ANAF "impozit pe alte venituri ale PF". Aceste alte venituri intra si ele alaturi de salariu la calculul indemnizatiei pentru cresterea copilului?
Va multumesc anticipat,
Cel mai recent răspuns: VIRGINIA RADU , Consilier juridic 16:47, 6 Decembrie 2010
Pentru sotul dvs se va lua in calcul la stabilirea indemnizatiei pentru CCC tot cele 12 luni anterioare datei nasterii copilului.
Se vor lua in calcul toate veniturile profesionale supuse impozitului pe venit realizate in cele 12 luni anterioare datei nasterii copilului.
Art. 1. - (1) Incepand cu data de 1 ianuarie 2009, persoanele care, in ultimul an anterior datei nasterii copilului, au realizat timp de 12 luni venituri profesionale supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, beneficiaza de concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani sau, in cazul copilului cu handicap, de pana la 3 ani, precum si de o indemnizatie lunara ....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul indemnizatie de maternitate ioanalapuste ioanalapuste Buna ziua, momentan sunt in concediu de maternitate si sunt insarcinata cu cel de al doilea copil. Doresc sa renunt la concediul de maternitate si sa ma ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil - nelamurire corinac corinac Buna ziua! Va prezint cazul meu concret pentru care, in masura in care se poate, as vrea un raspuns la fel: deci, sunt anagajata la o firma din octombrie ... (vezi toată discuția)