avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 242 soluții astăzi

Conferință avocatnet.ro: Avalanșă de modificări în Codul muncii - analize și detalieri. Tot ce trebuie să știe angajatorii pentru conformare la noua legislație. Rezervă loc și participă → 

Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediul pentru cresterea copilului
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediul pentru cresterea copilului

Daca voi depune dosarul pt. concediu ICC in luna decembrie 2010
1) cand voi primi decizia de aprobare?
2) oficial voi fii in ICC din 1 decembrie chiar daca banii ii voi primi cam peste 2 luni, voi beneficia de 2 ani cu plafon intre 600-3400? sau conform noii decizii de 1 an cu acelasi plafon ?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 19:36, 9 Decembrie 2010
Mai asteptam sa vedem decizia finala a guvernului de modificare a legii
Mltumesc, dar daca ramane decizia finala de 1 an cu plafon intre 600-3400 din 2011, dar in cazul meu, ma voi incadra conf. ?sau nu?
Asteptati putin, nu mai e mult, sa apara actul oficial si discutam atunci, la concret.
Ma anuntati va rog cand apare actul oficial? sau unde sa verific?
Întrebat de jurnalişti dacă indemnizaţia de creştere a copilului va reprezenta 75% sau 85% din media veniturilor pe ultimele 12 luni, ministrul a precizat că indicatorul de calcul va fi 75% din media acestor venituri.

"Va fi 75%. ªtiţi foarte bine că a fost diminuat acest venit cu 15% şi, proporţional, înseamnă 72,25% astăzi. Noi am crescut la 75%, se vor recalcula şi vom da ceva în plus la cei care sunt în plată astăzi", a spus Botiş.

Acelaşi procent a fost avansat şi de premierul Emil Boc.

"Subliniez faptul că s-a avut în vedere 75% din media veniturilor nete realizate pe ultimele şase luni, în oricare dintre variante, inclusiv la cei care se află în momentul de faţă în plată, iar de la 1 ianuarie, vor avea 75% din media veniturilor nete realizate pe ultimele 12 luni", a spus Boc.

De la 1 iulie 2010, cuantumul indemnizaţiei de maternitate a fost redus cu 15%.

Curtea Consituţională a validat, în 25 iunie, reducerea sumelor acordate ca indemnizaţie pentru creşterea copilului cu 15%, care nu va putea, însă, să scadă mai jos de 600 de lei.

Anterior reducerii, indemnizaţia pentru creşterea copilului era de 85% din media veniturilor salariale nete din care se plătesc contribuţii la bugetul asigurărilor sociale, realizate în ultimul an, dar nu mai mult de 4.000 de lei.

Alte discuții în legătură

Se va reveni la procentul de 85 % al indemnizatiei pentru ccc pentru mamele care au nascut inainte de 1 ianuarie 2011? MarisMarius MarisMarius Buna ziua! Numele meu este Simona (Baia Mare) . Am intrat in concediu de ingrijire a copilului in 26.08.2010 si indemnizatia mea este de 978 lei ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil vasilescupetro vasilescupetro Buna seara,aceasta lege este valabila in acest moment sau au mai intervenit modificari? 1. concediu de crestrea copilului pana la 1 an - indemnizatie ... (vezi toată discuția)
Cuantum indemnizatie crestere copil perioada 2009-2011 cristina.botezatu cristina.botezatu Buna ziua, As avea nevoie de putin ajutor pt a recalcula cuantumul unei indemnizatii pentru un copil nascut in august 2009 pana in prezent deoarece ... (vezi toată discuția)