avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 842 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... PFA: ce acte sunt necesare, ce conditii trebuie sa ...
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

PFA: ce acte sunt necesare, ce conditii trebuie sa indeplinesc pentru a confectiona cercei

Ce conditii trebuie sa indeplinesc pt a mi face un PFA ? Si ce acte sunt necesare?Daca mi-as deschide un magazin cu cercei lucrati de mine, e musai casa de marcat? Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Noemi Nagy , Consilier juridic 16:38, 7 Decembrie 2010
Buna ziua !
Conditii pentru a putea fi Persoana Fizica Autorizata
Pentru a desfasura activitati economice in mod independent, persoana care are calitatea de angajat propriu, trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii:
- sa fi implinit 16 ani (exceptie cei care desfasoara activitati economice in mod independent);
- starea de sanatate dovedita cu certificat medical, sa le permita desfasurarea activitatii pentru care se solicita autorizatie;
- sa aibe calitatea necesara desfasurarii acelei activitati;
- sa posede autorizatie speciala emisa de organele competente potrivit legii, pentru desfasurarea activitatii economice a caror exercitere necesita o autorizatie speciala conform legii;
- sa nu fi fost condamnata prin hotarare judecatoreasca ramasa definitiva pentru savarsirea unor infractiuni privind regimul legal stabilit pentru unele activitati sau a infractiunii de fals.
- sa detina autorizatia eliberata in conditiile legii.
Pentru obtinerea autorizatiilor in vederea desfasurarii de catre persoanele fizice a unor activitati economice in mod independent persoana fizica trebuie sa depuna o documentatie care va cuprinde:
- cerere-tip;
- cazierul judiciar;
- copii de pe actele de identitate;
- certificatul medical;
- actele din care sa rezulte resedinta, pentru persoanele fizice cetateni straini;
- documentele care atesta calificarea profesionala;
- acordurile si avizele eliberate de institutiile abilitate, potrivit dispozitiilor legale, necesare desfasurarii activitatilor pentru care se solicita autorizarea.
Dupa obtinerea autorizatiei persoanele fizice care desfasoara activitati economice in mod independent sunt obligate sa se inregistreze la Registrul comertului si la organele fiscale teritoriale, conform reglementarilor legale in vigoare.
Este obligatorie detinerea casei de marcat.
Cu stima !




Actele necesare pentru PFA sunt:
- dovada pregatirii profesionale sau de dovada experientei profesionale (diploma sau copie Carte de munca din care sa reiasa faptul ca aveti cel putin 2 ani experienta in domeniul in care doriti sa desfasurati activitatea)
- dovada sediu (contract de inchiriere sau contract de comodat inregistrat la Administratia Financiara)
- specimen de semnatura (autentificat la notar)
- cerere de inregistrare (formular tip ONRC)
- declaratie pentru autorizarea activitatii (formular tip ONRC)
- copie CI
- taxe de registru
Dosarul cu actele sus mentionate se va inregistra la ORC din judetul in care doriti sa infiintati PFA, in vederea obtinerii autorizatiei.
Nagy Noemi
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poate un bucatar sa devina persoana fizica autorizata? maxim63 maxim63 Daca ati putea sa imi dati orice informatie legata de practicarea meseriei de BUCATAR CA PERSOANA FIZICA.CEVA DE GENUL CUM ESTE IN ANGLIA;ADICA ... (vezi toată discuția)
Constituire pfa cu certificat de producator fructe: e posibil? ce acte sunt necesare? maryah_maryah maryah_maryah Buna ziua. Prietenul meu este pomicultor (mere, pere, gutui etc) si detine un certificat de producator pentru a comercializa produsele. 1.Ma intereseaza ... (vezi toată discuția)
Vanzare martisoare iulia.balan iulia.balan Buna ! Vreau sa vand martisoare in centrul orasului de 1Martie. Intrebarea mea,trebuie sa imi fac obligatoriu pfa,af,II sau mai exista si alta solutie,care? (vezi toată discuția)