Buna !
Vreau sa vand martisoare in centrul orasului de 1Martie.
Intrebarea mea,trebuie sa imi fac obligatoriu pfa,af,II sau mai exista si alta solutie,care?
Pentru a desfasura activitati economice in mod independent, persoana fizica autorizata , trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii:
- sa fi implinit 16 ani
- starea de sanatate trebuie dovedita cu un certificat medical, care sa permita desfasurarea activitatii pentru care se solicita autorizatie;
- sa aiba calitatea necesara desfasurarii acelei activitati;
- sa posede autorizatie speciala emisa de organele competente potrivit legii, pentru desfasurarea activitatii economice a carei exercitare necesita o autorizatie speciala .
- sa nu fi fost condamnata prin hotarare judecatoreasca ramasa definitiva pentru savarsirea unor infractiuni privind regimul legal stabilit pentru unele activitati ce prezinta caracter economic.
- sa detina autorizatia eliberata in conditiile legii.
Pentru obtinerea autorizatiilor in vederea desfasurarii de catre persoanele fizice a unor activitati economice in mod independent persoana , de asemenea , trebuie sa depuna o documentatie care va cuprinde:
- cerere-tip;
- cazierul judiciar;
- copii de pe actele de identitate;
- certificatul medical;
- actele din care sa rezulte resedinta, pentru persoanele fizice cetateni straini;
- documentele care atesta calificarea profesionala;
- acordurile si avizele eliberate de institutiile abilitate, potrivit dispozitiilor legale, necesare desfasurarii activitatilor pentru care se solicita autorizarea.
-rezervarea de denumire.
- anexa fiscala.
- declaratia pentru autorizarea activitatilor.
- documente care atesta drepturile de folosinta asupra sediului profesional contract de comodat ,contract de vanzare-cumparare, contract de inchiriere
- daca este cazul (sediul profesional se va stabili intr-un bloc de locuinte), acordul vecinilor si al asociatiei de locatari – este un formular tip, il puteti obtine de la ORC;
- specimen de semnatura (il obtineti de la un notar public sau il puteti da la ORC);
Va fi obligatorie inregistrarea la Registrul comertului si la organele fiscale teritoriale, conform reglementarilor legale in vigoare.
Este obligatorie detinerea casei de marcat.
Help
marius9
Buna all.
Vreau sa mi deschid o taraba in piata sau in targ si nu stiu ce ma avantajeaza mai bine un srl sau pfa sau ii
Multumesc anticipat
PS sunt nou pe ... (vezi toată discuția)