avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 436 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... vanzare martisoare
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

vanzare martisoare

Buna !
Vreau sa vand martisoare in centrul orasului de 1Martie.
Intrebarea mea,trebuie sa imi fac obligatoriu pfa,af,II sau mai exista si alta solutie,care?
Trebuie sa va autorizati ca PFA/II/IF conform OUG nr 44/2008.
ok,multumesc mult,deci nu am de ales.
Pentru a desfasura activitati economice in mod independent, persoana fizica autorizata , trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii:
- sa fi implinit 16 ani
- starea de sanatate trebuie dovedita cu un certificat medical, care sa permita desfasurarea activitatii pentru care se solicita autorizatie;
- sa aiba calitatea necesara desfasurarii acelei activitati;
- sa posede autorizatie speciala emisa de organele competente potrivit legii, pentru desfasurarea activitatii economice a carei exercitare necesita o autorizatie speciala .
- sa nu fi fost condamnata prin hotarare judecatoreasca ramasa definitiva pentru savarsirea unor infractiuni privind regimul legal stabilit pentru unele activitati ce prezinta caracter economic.
- sa detina autorizatia eliberata in conditiile legii.
Pentru obtinerea autorizatiilor in vederea desfasurarii de catre persoanele fizice a unor activitati economice in mod independent persoana , de asemenea , trebuie sa depuna o documentatie care va cuprinde:
- cerere-tip;
- cazierul judiciar;
- copii de pe actele de identitate;
- certificatul medical;
- actele din care sa rezulte resedinta, pentru persoanele fizice cetateni straini;
- documentele care atesta calificarea profesionala;
- acordurile si avizele eliberate de institutiile abilitate, potrivit dispozitiilor legale, necesare desfasurarii activitatilor pentru care se solicita autorizarea.

-rezervarea de denumire.
- anexa fiscala.
- declaratia pentru autorizarea activitatilor.

- documente care atesta drepturile de folosinta asupra sediului profesional contract de comodat ,contract de vanzare-cumparare, contract de inchiriere
- daca este cazul (sediul profesional se va stabili intr-un bloc de locuinte), acordul vecinilor si al asociatiei de locatari – este un formular tip, il puteti obtine de la ORC;
- specimen de semnatura (il obtineti de la un notar public sau il puteti da la ORC);
Va fi obligatorie inregistrarea la Registrul comertului si la organele fiscale teritoriale, conform reglementarilor legale in vigoare.
Este obligatorie detinerea casei de marcat.
Ultima modificare: Marți, 11 Ianuarie 2011
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa: ce acte sunt necesare, ce conditii trebuie sa indeplinesc pentru a confectiona cercei ioniboni ioniboni Ce conditii trebuie sa indeplinesc pt a mi face un PFA ? Si ce acte sunt necesare?Daca mi-as deschide un magazin cu cercei lucrati de mine, e musai casa de ... (vezi toată discuția)
Help marius9 marius9 Buna all. Vreau sa mi deschid o taraba in piata sau in targ si nu stiu ce ma avantajeaza mai bine un srl sau pfa sau ii Multumesc anticipat PS sunt nou pe ... (vezi toată discuția)
Afacere handmade voicuflorentina83 voicuflorentina83 Buna ziua, As vrea sa incep o mica afacere de organizari evenimente si produse handmade, am facut deja un blog pentru a vedea ce impact au produsele ... (vezi toată discuția)