avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1024 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Afacere handmade
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Afacere handmade

Buna ziua,
As vrea sa incep o mica afacere de organizari evenimente si produse handmade, am facut deja un blog pentru a vedea ce impact au produsele mele(brose,martisoare,invitatii,marturii). As vrea sa fac formele legale dar nu stiu care este cea mai buna varianta....daca m-ati putea ajuta cu un sfat v-as fi recunoscatoare.
Deasemenea daca as ramane doar cu produsele handmade (fara servicii de organizare evenimente) ce forme legale ar trebui sa am pentru a face comert on-line?
Si daca eu fac manul martisoarele sub ce forma as putea sa le bag la vanzare intr-un magazin?
Va multumesc din suflet pentru ajutor!
Cel mai recent răspuns: Gabriela Monica Ionescu , Consultant fiscal 21:37, 23 Februarie 2012
Pentru inceput puteti incepe sa derulati activitatile propuse pe un pfa cu cele doua coduri caen dorite.
Multumesc tare mult de ajutor!
george_neagu a scris:
Pentru inceput puteti incepe sa derulati activitatile propuse pe un pfa cu cele doua coduri caen dorite.

Nu ar trebui sa mai indeplineasca o conditie esentiala pentru infiintarea unui PFA, stimate coleg?;)

Pentru a desfasura activitati economice in mod independent, persoana care are calitatea de angajat propriu, trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii:
- sa fi implinit 16 ani (exceptie cei care desfasoara activitati economice in mod independent);
- starea de sanatate dovedita cu certificat medical, sa le permita desfasurarea activitatii pentru care se solicita autorizatie;
- sa aibe calitatea necesara desfasurarii acelei activitati;
- sa posede autorizatie speciala emisa de organele competente potrivit legii, pentru desfasurarea activitatii economice a caror exercitere necesita o autorizatie speciala conform legii;
- sa nu fi fost condamnata prin hotarare judecatoreasca ramasa definitiva pentru savarsirea unor infractiuni privind regimul legal stabilit pentru unele activitati sau a infractiunii de fals.

Persoana fizica care desfasoara activitati economice in mod independent trebuie sa detina autorizatia eliberata in conditiile legii.
Ultima modificare: Joi, 23 Februarie 2012
Gabriela Monica Ionescu, Consultant fiscal

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare martisoare iulia.balan iulia.balan Buna ! Vreau sa vand martisoare in centrul orasului de 1Martie. Intrebarea mea,trebuie sa imi fac obligatoriu pfa,af,II sau mai exista si alta solutie,care? (vezi toată discuția)
Pfa: ce acte sunt necesare, ce conditii trebuie sa indeplinesc pentru a confectiona cercei ioniboni ioniboni Ce conditii trebuie sa indeplinesc pt a mi face un PFA ? Si ce acte sunt necesare?Daca mi-as deschide un magazin cu cercei lucrati de mine, e musai casa de ... (vezi toată discuția)
Afacere cu produse handmade- ce este legal ? campeand campeand Buna ziua , As dori sa va intreb , in ce conditii pot vinde produse handmade fara a fi in ilegalitate? se poate face acest lucru fara a fi PFA sau AF sau ... (vezi toată discuția)