avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 477 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... hotarare judecatoreasca de punere in posesie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

hotarare judecatoreasca de punere in posesie

Am o nelamurire ! Am gasit de curand prin actele tatalui meu,care a decedat de curand, o hot.jud. de punere in posesie a aproape 2,5 ha pe raza comunei.Hotararea dateaza din '94 , nu s-a pus in posesie !Primarul imi spune ca nu mai pot face nimic pt ca am venit prea tarziu !Nu stiu daca tatal meu a facut cerere de punere in posesie ,desi cred ca da! Cum pot sa aflu daca tata a facut cerera ? si daca chiar este prea tarziu?
Cel mai recent răspuns: silviu32 , utilizator 23:38, 7 Aprilie 2008
Prin hot jud primaria era obligata sa-l puna pe tatal Dvs in posesie. Dar o hot jud, daca nu executata de bunavoie (regula), atunci este pusa in executare silita. Legea prevede un termen de prescriptie de 10 ani pt actiunile reale imobiliare, care curge de la momentul ramanerii definitive si irevocabile a hotar judec. Astfel ca daca termenul a inceput sa curga in 94 (dc a ramas def si irevocab in acest an), dreptul Dvs de a cere executarea silita s-a prescris in 2004.

Nu are relevanta dc tatal Dvs a facut sau nu cerere de punere in posesie la primarie dupa obtinerea hotararii.
Termenul de prescripţie de a cere executarea silită, în cazul titlurilor emise în materia acţiunilor reale imobiliare, este de 10 ani.
Dreptul de a pune in executare aceasta hotarare este prescris.
Am si eu o situatie asemanatoare:
Tatal meu a mostenit aproximativ 8,5 ha teren, drept castigat in instanta cu sentinta definitiva, primaria la pus in posesie cu titlu de proprietate pe 5 ha teren refuzand al pune in posesie pe restul terenului pt.ca pe restul au fost construit o ferma in perioada CAP-ului si o casa, iar alt teren comuna nu mai dispunea.Ce ar mai fi de facut data fiind situatia, iar acel termen de prescriptie de 10 ani scurs?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxe, impozite Ionut 81 Ionut 81 Buna ziua am si eu cateva intrebari : locuiesc momenta in com.Simnicu de Sus dar adresa din b.i o am in Craiova,primaria Simnic im trimite acasa o somatie de ... (vezi toată discuția)
Valabilitate hotarare judecatoreasca definitiva soaremar soaremar Buna ziua, As dori sa stiu daca o hotarare judecatoreasca definitiva eliberata in 1997 cu privire la punerea in posesie a unei suprafete de teren mai poate fi ... (vezi toată discuția)
De cand curge termenul de prescriere a exec. silite a hot jud dumitru2000 dumitru2000 Personal consider ca termenul de prescriptie a executarii silite a unei hot jud curge de la data la care aceasta poate pusa in executare. In speta, hot data ... (vezi toată discuția)