avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 871 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Taxe, impozite
Discuție deschisă în Executare silită

Taxe, impozite


Buna ziua am si eu cateva intrebari : locuiesc momenta in com.Simnicu de Sus dar adresa din b.i o am in Craiova,primaria Simnic im trimite acasa o somatie de plata pentru taxe si impozite,sunt mostenitoarea defuctilor mei parinti,care au decedat unul in 1995 si altul in 2009 impozitul a fost impus in anul 2010,fiul meu a incasat o amenda care a fost trecuta la mine la impozit,mentionez ca am un t.d.p din 2010,pe care lam catest la prefectura Craiova unde cei de la de la prefectura a trimis catre primarie sa ia act de anularea t.d.p.si sa respecte hot .jud .pecare o detin din 2008,mai mentionez ca t.d.p. este eliberat pe numele tatalui meu care era deja decedat din 1995,iar hot.jud. este pe numele maei mele .- Prima intrebare este daca poate sa demareze procedurile de executare pentru a recupera uma de bani ,chiar daca nu am mutatie la Craiova?
- A doua intremare este daca pote sa ma execute pe mine pentru amenda care a incasato fiul meu ?
- A treia intrebare daca eu am cerut anulare t.d.p. chiar de la inceput decand sa incheiat din 2010,poate sa ma execute pt imp pe teren si casa ?
- A patra intrebare este care este termenul de prescriptie ?
- Si ultima intrebare este daca sa inplinit termenul de prescriptie de cand sa impu impozitul ,( imp sa impus din anul 2010 ),va multumec.
Cel mai recent răspuns: Ionut 81 , utilizator 23:41, 1 Ianuarie 2015
1. Se poate incepe executarea silita indiferent unde aveti domiciliul in buletin, executarea nevizand domiciul dumneavoastra ci impozitul pentru bunurile pe care le detineti pe raza acelei localitati.
2. Daca fiul dumneavoastra este major executarea nu se poate indrepta impotriva dumneavoastra ci doar asupra veniturilor si bunurilor fiului dumneavoastra.
3. Nu stiu ce e cu TP si hotararea din 2008 insa inteleg ca detineti cladiri si teren pe raza acelei localitati si ca atare datorati acele impozite.
4. Termenul de prescripție este de 5 ani.
5. Sumele stabilite pentru anul 2010 nu sunt prescrise, termenul de prescripție a inceput să curgă la 01.01.2011 și se termina la 01.01.2016 .... somația si titlul executoriu transmis întrerup termenul de prescriptie si dupa incetarea executarii silite curge un nou termen de prescriptie ... nu va bazati pe lipsa de vigilenta ... vor face acte de executare siita tocmai pentru a nu lasa sa se implineasca termenul de prescriptie ... pana la urma e vorba de banutii lor ... in cazul in care ar interveni prescriptia functionarii de acolo raspund pecuniar.
buna seara in legatura cu T.D.P. si hot.jud, va relatez ca am avut un litigiu le legea fondului funciar unda am castigat suprafata de teren,in anul 2010 au emis un TDP.pe suprafata de mai sus mentionata,acasta suprafata nu coincide cu cea din hot.jud,in hot.jud am pe vechile amplasament,am contestat T.D.P. la prefectura prefectura atrimis la primarie pt.remiterea unui alt TDP comform cu hot jud.,cu privire la plata impozitului provine de la suprafetele pe care nu leam muncit si nu leam recunoscut ca find ca ale mele pentru motivul acesta am angajat si un executor judecatoresc pentru a ma pune in posesie conform hot.jud,va mai mentionez ca bunica mea a decedat in 2009,raposata a fost urmasa de veteran de razboi.Dupa parerea mea ar fi trebuit sa fie impozitul impus din 2009,care nu sa intmplat,eu consider ca daca nu am fost deacord cu acest TDP si lam contestat nu ar trebui sa platesc impozitul,fiul meu este major dar nu are nici un venit, in situatia relatata de mine,si fiul meu ce pot face,actionez primaria in istanta,va rog sa imi trimiteti si mie un raspuns cu ce trebuie sa fac,va multumesc pt.urare asemenea si dumneavoastra.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata taxe impozite Ionut 81 Ionut 81 Buna ziua am si eu cateva intrebari : locuiesc momenta in com.Simnicu de Sus dar adresa din b.i o am in Craiova,primaria Simnic im trimite acasa o somatie de ... (vezi toată discuția)
Falisitatea si legalitatea actelor juridice dmn dmn mentionez: legea 18/1991, ca exista o hot judecatoreasca ramasa definitiva civil 1992, pusa in executare de executor judecatoresc 1993 ,castigat cu o alta ... (vezi toată discuția)
Amenzi neplatite de 6 ani Amenziauto 2014 Amenziauto 2014 Buna ziua! Am cateva amenzi neplatite din 2014,in valoare de 1100 lei,daca a trecut mai mult de 5 ani,exista posibilitatea ca aceste amenzi sa fie anulate?! ... (vezi toată discuția)