avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1142 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA achizitie intracomunitara autoturism
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

achizitie intracomunitara autoturism

Buna ziua
Stiu ca e un subiect dezbatut dar nu am gasit nimic asemanator acestiu caz, sunt recunoscatoare celor care ma pot ajuta si anume:
Societate platitoare de TVA din RO achizitioneaza un autoturism din UE de la o societate platitoare de TVA. Cum se efectueaza inregistrarile in cazul in care TVA nu este deductibil (deci nu se poate face inregistrarea 4426=4427)? Mentionez ca societatea foloseste acest autoturism pt conducere.
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: jester , utilizator 09:31, 7 Decembrie 2010
4426 = 4427

2133 = % 404, 4426
Ok fac asa dar TVA este considerat nedeductibil atunci fac si 635=4427? Trebuie declarata in 390? Cand se plateste tva aferent la inmatriculare sau se cuprinde in decontul de Tva aferent lunii ?
Va multumesc
tva se include in costul de achizitie a autovehicului si e corect asa.
operatiunea se declara in 390, fiind taxabila in romania si trebuie cuprinsa in decontul de tva aferent lunii in care are loc exigibilitatea.
nu uitati sa va inscrieti in ROI, daca nu ati facut-o deja.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decont tva JENIFER JENIFER S-a achizitionat in august un autoturism din germania pentru care se aplica taxarea inversa (coduri valide de tva pt cumparator si vanzator).Masina nu va fi ... (vezi toată discuția)
Tva achizitie auto ileanaturti ileanaturti O societate comerciala avand ca obiect principal de activitate constructii si reparatii de drumuri a achizitionat un autoturism cu o greutate de pana in 3500 ... (vezi toată discuția)
Achizitie intracomunitara vali1976 vali1976 sunt o societate comerciala inregistrata in scopuri de tva si am achizitionat in luna dec.2011 un vehicul de lo firma din Germania ce va fi folosit de mine in ... (vezi toată discuția)