avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1000 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire sau succesiune?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire sau succesiune?

buna ziua, finul tatalui meu vrea sa-mi lase garsoniera lui, nu mai are pe nimeni, nici o ruda din cate stiu eu, garsoniera nu este intabulata acuma vrem sa mergem sa o intabula. se poate sa o intabulam pe numele lui si al meu? sau ce ar trebui sa fac sa intru eu in drept dupa moartea lui? cu mostenirea stiu ca se poate ataca foarte repede, iar tatal meu este foarte parsiv. ce pot sa fac ca sa stiu ca dupa moartea lui doar eu sa am dreptul la garsoniera? va multumesc
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 10:49, 7 Decembrie 2010
buna ziua.
garsoniera pe numele carei persoane este intabultata in prezent? finul tatalui dvs. a mostenit-o sau cum ??
daca este vb de o mostenire, tb initial sa procedeze la dezbaterea succesiunii, urmata de intabularea imobilului.
ulterior va poate face acte pe garsoniera, cum ar fi act de v-c, donatie sau testament.
ce legatura are tatal dvs. cu respectiva garsoneira? daca ii este nas nu inseamna ca va avea vocatie succesorala la decesul finului sau.
garsoniera a cumparat-o finul are contract de vanzare cumparare dar nu a intabulat-o vreau sa mergem sa o intabulam. nu putem sa facem intabularea pe numele lui si al meu?
Buna ziua !
In conditiile date , finul trebuie sa intabuleze dreptul de proprietate pe numele sau , apoi sa va faca act de vanzare-cumparare (eventual cu clauza de intretinere/abitatie) .
Intabulati locuinta pe numele finului,dupa care acesta poate opta pentru donatie cu drept de habitatie sau ,contract de vanzare-cumparare cu clauza de intretinere

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire mel 75 mel 75 buna ziua!tatal meu a murit acum cateva luni.eu sunt fiica lui el fiind divortat de mama mea, iar inainte de decesul lui a murit si copilul lui dintr-o alta ... (vezi toată discuția)
Bunurile proprii dobandite prin mostenire pot fi lasate la randul lor prin testament? medeea77 medeea77 Buna ziua! Ma confrunt cu urmatoarea situatie juridica: Bunicul meu (91 de ani) a mostenit anumite bunuri in urma cu 6 luni, in acest sens existand un ... (vezi toată discuția)
Mostenire ionel_david ionel_david buna ziua ,vreau sa stiu care ar fii cel mai indicat lucru sa il fac eu in urmatoarea situatie pentru a fii unicul mostenitor al unei case pentru ca asa ... (vezi toată discuția)