avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 755 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale ce presupune deschiderea unui punct de lucru in ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

ce presupune deschiderea unui punct de lucru in Italia???

Suntem o societate romaneasca care are nevoie sa angajeze un cetatean italian care sa traiasca si sa lucreze in Italia si in consecinta sa fie angajat dupa legile statului italian (trebuie sa beneficieze de serviciile sociale in Italia).
Eu m am gandit sa deschidem un punct de lucru avand in vedere ca nu urmeaza sa comercializam propriu-zis nimic in Italia nu avem nevoie de o societate in Italia. Avem nevoie doar de un birou, tel, internet de unde acesta persoana sa contacteze eventuali clienti pentru societatea din Romania (din romania se comercializeaza) dar sa se supuna ca angajat statului Italian.
Credeti ca punctul de lucru este solutia??? (sau poate reprezentanta???) Principala necesitate este ca persoana sa fie angajata legal in conditiile statului in care este cetatean iar pentru societatea din Romania sa fie cat mai putine probleme birocratice si financiare.

Care sunt documentele/declaratiile/actele cerute de autoritati in cazul in care deschid punct de lucru(reprezentanta)???
Cel mai recent răspuns: businesscenterservices , utilizator 15:51, 4 Noiembrie 2013
Punctul de lucru din Italia il puteti inregistra la registrul comertului in raza caruia isi are sediul societatea din Romania. Acesta va fi inscris la sectiunea fond de comert, in baza unei cereri de inregistrare tipizate, actul care face dovada folosinta tradus in conditiile legii, dar nu vi se va elibera certificat constatator de autorizare a activitatii in conformitate cu Legea nr. 359 din 2004. Referitor la regimul fiscal din Italia va trebui sa luati legatura cu un consultant fiscal pentru a va da sfaturile cuvenite.
Sa inteleg ca legislatia romaneasca nu ma impiedica sa mi desfasor activitatea la punctul de lucru din Italia daca nu mi se elibereaza certificatul constatator de autorizare a activitatii in conformitate cu Legea nr. 359 din 2004, fiind suficient ca punctul de lucru sa fie inregistrat la Registrul Comertului?

multumesc anticipat,
Da, atata timp cat aveti inscris in actul constitutiv faptul ca puteti deschide puncte de lucru in strainatate.
In Actul Constitutiv este precizat " societatea va putea sa deschida sucursale, reprezentante, agentii si alte asemenea unitati fara personalitate juridica la alte adrese si in alte localitati din Romania si alte state " dar nu este precizat nimic de puncte de lucru.
Este inclus punctul de lucru in intelesul sintagmei "alte asemenea unitati" ???
D.p.d.v legislativ care este diferenta intre reprezentanta si punct de lucru??

multumesc,
Da, puteti. Sunt considerate sedii secundare in acceptiunea art. 43 al Legii 31/1990 a societatilor comerciale sau dezmembraminte fara personalitate juridica:
- sucursalele
- agentiile
- punctele de lucru
-alte asemenea sedii.

Alte discuții în legătură

deschidere punct lucru in italia serban_ana67 serban_ana67 am o firma inregistrata in Romania cu obiect de activitate constructii, dar eu lucrez in italia pentru o alta firma de constructii ca pers fizica., vreau sa ... (vezi toată discuția)
Infiintare sucursala societate in italia marian2015 marian2015 Doresc sa infiintez o sucursala a unei societati in Italia. Precizez ca sucursala se va ocupa de vanzare onlie flori in Italia. Care este statutul juridic si ... (vezi toată discuția)
Punct de lucru tivluc tivluc Buna ziua, administrez o societate care se ocupa cu comertul utilajelor de constructii, sediul social al societatii este in Maramures si as dori sa ... (vezi toată discuția)