avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 751 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale deschidere punct lucru in italia
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

deschidere punct lucru in italia

am o firma inregistrata in Romania cu obiect de activitate constructii, dar eu lucrez in italia pentru o alta firma de constructii ca pers fizica., vreau sa angazez muncitori care sa munceasca cu mine in Italia, dar sa-i platesc pe firma din Romania. Ce trebuie sa fac si aici in Italia , dar si in Romania , sa fiu in regula.Toti oamenii pe care vreau sa-i angajez sunt deja in Italia si muncesc pentru aceeasi firma italiana.
Cel mai recent răspuns: ContSters22713 , utilizator 23:16, 5 August 2011
Veti deschide un punct de lucru a firmei din Romania in Italia, procedurile si actele sunt aceleasi ca si in Romania dar va veti supune reglementarilor fiscale din Italia.

Il inregistrati al ORC-ul arondat sediului social din Romania, acesta va fi inscris la sectiunea fond de comert.

In baza unui act de inchiriere/proprietate/comodat din Italia AG va lua o hotarare, se va face un act aditional care se depun la ORC.
Din pacate nu veti putea deschide un punct de lucru in Italia ca si in Romania...Procedura autorizarii in cazul de fata a unui punct de lucru este reglementata de Legea nr. 359/2004 privind simplificarea formalitatilor la inregistrarea in registrul comertului a persoanelor fizice, asociatiilor familiale si persoanelor juridice, inregistrarea fiscala a acestora, precum si la autorizarea functionarii persoanelor juridice si are aplicabilitate doar in tara. Daca doriti sa va deschideti un punct de lucru Italia, puteti sa-l mentionati doar in registrul comertului la sectiunea ,,alte mentiuni" dar nu veti primi nicio autorizare pentru desfasurarea activitatii de la registrul comertului din tara.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce presupune deschiderea unui punct de lucru in italia??? [madalina] [madalina] Suntem o societate romaneasca care are nevoie sa angajeze un cetatean italian care sa traiasca si sa lucreze in Italia si in consecinta sa fie angajat dupa ... (vezi toată discuția)
Informatii punct de lucru si autorizatie de functionare mihai_blp mihai_blp Ma intereseaza deschiderea unui magazin la parter de bloc. Daca am inteles bine intai trebuie declarat punctul de clucru dupa care in baza acestuia si a altor ... (vezi toată discuția)
Autorizare firma dpdv ssm iulian1c iulian1c Buna ziua, Legat de autorizarea firme dpdv SSM am o nelamurire. Firma este infiintata in 1994, si inregistrata la Registrul Comertului de ... (vezi toată discuția)