Suntem o societate romaneasca care are nevoie sa angajeze un cetatean italian care sa traiasca si sa lucreze in Italia si in consecinta sa fie angajat dupa legile statului italian (trebuie sa beneficieze de serviciile sociale in Italia).
Eu m am gandit sa deschidem un punct de lucru avand in vedere ca nu urmeaza sa comercializam propriu-zis nimic in Italia nu avem nevoie de o societate in Italia. Avem nevoie doar de un birou, tel, internet de unde acesta persoana sa contacteze eventuali clienti pentru societatea din Romania (din romania se comercializeaza) dar sa se supuna ca angajat statului Italian.
Credeti ca punctul de lucru este solutia??? (sau poate reprezentanta???) Principala necesitate este ca persoana sa fie angajata legal in conditiile statului in care este cetatean iar pentru societatea din Romania sa fie cat mai putine probleme birocratice si financiare.
Care sunt documentele/declaratiile/actele cerute de autoritati in cazul in care deschid punct de lucru(reprezentanta)???
Buna ziua,
ne confruntam cu o problema aproximativ similara si anume: societea noastra, societate romaneasca deschide in Italia o reprezentanta fiscala. Cum inregistram si declaram in Romania facturile emise de cetre reprezentanta fiscala din Italuia.
Intrebarea e simpla, raspunsul nu-l gasesc in Codul fiscal sau poate nu am cautat cu atentie. Va rog ajutati-ma voi.
Cu stima,
Punct de lucru
tivluc
Buna ziua,
administrez o societate care se ocupa cu comertul utilajelor de constructii, sediul social al societatii este in Maramures si as dori sa ... (vezi toată discuția)