avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 756 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Exploatare material lemnos in perimetru agricol. ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Exploatare material lemnos in perimetru agricol. Dreptul asupra proprietatii.

Buna ziua.
Am titlu de proprietate pentru mai multe parcele de teren agricol. Unele dintre acestea s-au împădurit cu salcâmi. Suprafața împădurita variază intre 300 si 1000mp. Mă interesează sa exploatez acest material lemnos in gospodăria proprie, fiind exclusa comercializarea. Pentru fiecare dintre astfel de parcele distanta, pana la domiciliu, pe drumul public nu depășește 1000m.
Sau alta situație. Pe terenul, proprietate personala, din jurul casei, la circa 300m de casa, au crescut 8 salcâmi pentru transportul cărora nu am nevoie de drum public.
Vreau sa știu ce documente îmi trebuie pentru exploatare si pentru transport.
Ideea este daca am sau nu drept asupra proprietății pentru a o exploata cum cred de cuviință.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cristian Fara , Expert cadastru autorizat ANCPI / OCPI 13:26, 7 Decembrie 2010
deci nu ati fost "pus in posesie cu padure"! (ar fi trebuit daca era asa sa o "administrati in cadrul unui ocol silvic)
atunci.....
1.#-o va autodenuntati la primarie "registru agricol" ca prin neglijenta ati schimbat categoria de folosinta a terenurilor din "arabil/fanat/pasune" in neproductiv... odata cu amenda ar trebui si sa primiti un termen de repunere in circuitul agricol (nu e exploatare lemn).
2. dar este posibil ca acei salcami sa faca parte dintr-o "perdea de protectie" sau sa fie in zona de protectie a unui rau. (depinde de tipul raului sa va adresati primariei , "apelor romane", "sau dir de imbunatatiri funciare)

pentru transportul unor "materiale" pe un drum ar trebui sa va adresati administratorului acelui drum ( primarie, Drumuri judetene, Drumuri nationale) pentru a afla conditiile de transport.

in concluzie "documentele de exploatare si transport" in Romania sunt diferite de la o zona la alta, de la un administrator la altul.
ideea e ca aveti drept de proprietate si exploatare! exercitarea acestui drept insa este "controlata" de legi specifice.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Destinatia si folosinta terenului Mihaela Enache Mihaela Enache Care e distinctia intre \"destinatia\" unui teren si \"categoria de folosinta\" a unui teren? Ex: teren cu destinatie forestiera si categoria de folosinta : ... (vezi toată discuția)
Trecerea unui teren din agricol în intravilan vanip vanip Terenul nostru are 20 ha si se gaseste în Ilfov. Pe titlul de proprietate, este scis ca are folosinta agricola. Nu avem nici un proiect, dar dorim sa obtinem ... (vezi toată discuția)
Teren intravilan agricol - zona verde v1a 120705 120705 Buna ziua, dragi colegi, ma confrunt cu urmatoarea problema: detin un teren in sectorul 3, Drumul Lunca Cetatii 12-20, pe care m-am decis sa il vand. Mergand ... (vezi toată discuția)