avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 458 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Og 5 / 2001 si 119 / 2007
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Og 5 / 2001 si 119 / 2007

Am o intrebare, astazi am aflat de pe site-ul instantei ca mi-a fost respinsa cererea de somatie de plata in baza og 5. Motivele inca imi sunt neclare, atata timp cat exista un contract ( ce-i drept numai semnat si nu stampilat ) o factura emisa ( trimisa prin posta ;-((( ) , o situatie de productie si o plata partiala a facturii ( un bilet la ordin facut de catre o alta firma care avea o creanta societatea care ne datora noua bani si girat catre noi ) astfel fiind acceptata si recunoscuta factura, intrebarea mea consta in:

daca as depunde la instanta o alta cerere in baza OUG 119 / 2007 si as avea norocul sa nu fie repartizata aceluiasi complet credeti ca ar fi ceva probleme?

As depune acum cererea dar nu cunosc motivarea respingerii si nu stiu exact ce greseala sau greseli as putea indrepta. daca as actiona in baza dreptului comun m-ar omori taxa de timbru fiind vb despre o creanta de aproximativ 120.000 ron.

Rog sfaturi!!!!
Ultima modificare: Marți, 7 Decembrie 2010
cristianus, utilizator
Cel mai recent răspuns: cristianus , utilizator 09:41, 10 Decembrie 2010
la asa valoare a debitului era bine daca ati fi consultat un avocat. OG 5 nu este aplicabila cazului dvs, avind calitatea de comerciant. somatia de plata a fost respinsa in mod corect.
este eronat ceea ce ai scris...OG 5 se poate aplica si in cazu de fata, am castigat porces ptr valoare mult mai mare..
Odata cu aparitia oug 119, og 5 nu este aplicabila relatiilor comerciale. In speta dvs aveti calitate de comerciant deci og5 nu va era aplicabila. In consecinta respingerea cererii este corecta.
Og 5 se aplica in cazul in care nu esti un contract intre parti sau daca exista nu este corect intocmit si instanta nu il ia ca atare. Og 119 se aplica doar in cazurile in care intre parti exista un contract semnat si parafat. Sunt ferm convins ca mi-a respins cerere pentru lipsa stampilei pe factura chit ca ea a fost partial platita, si am mai patit o data asa tot cu o instanta din timisoara. O logica pe care eu nu o inteleg atata timp cat respectivul iti plateste partial factura emisa, si vrei sa iti recuperezi restul, tu ca instanta respinzi cererea ptr simplu fapt ca nu a fost semnata ci trimisa prin posta. atata timp cat ti-am platit partial este cat se poate de logic ca a fost recunoscuta tacit.
Va rog sa citati art care sustin afirmatia dvs privind faptul ca in lipsa unor probe conforme cu og 119 se aplica og 5 (sau invers).
Cele 2 acte normative sunt aplicabile unor cazuri diferite, og119 fiind exclusiv aplicabila comerciantilor, restul litigiilor fiind in competenta lui og5

Alte discuții în legătură

Og 5/2001 versus oug 119/2007 Emil Lasconi Emil Lasconi Fratilor va rog sa ma ajutati. Am avut o somatie de plata respinsa de judecatorie( inca nu stiu motivele ca nu este motivata ) insa pot sa va spun ca am ... (vezi toată discuția)
Oug 119 sau og 5? AvFM AvFM Buna seara! Intre parti nu s-a incheiat un contract scris pentru vanzarea unor bunuri. Vanzatorul (societate comerciala) a transmis o oferta catre ... (vezi toată discuția)
La ce instanta se introduce o somatie de plata ? discover discover Buna seara , valoarea sumei ptr care vreau sa fac aceasta somatie este de ordinul miilor (in lei noi). La ce instanta depun somatia ? Ce taxe /timbre ... (vezi toată discuția)