As dori si eu sa stiu ca somer care sunt pasi pe care ii urmeaza angajatorul. Mentionez ca eu am somajul in Buzau si ma angajez in Constanta. Stiu ca primesc cele 7 salarii compensatorii, pe care as dori sa fac tot posibilul sa le obtin.
Momentan angajatorul spune ca este prea dificil sa ma angajeze....ar trebui sa aiba un contract cu agentia de somaj, ca trebuie sa se deplaseze pana la buzau...ca nu are voie sa ma dea afara 3 ani ca plateste mari penalitati
Vream sa stiu clar de la un expert care sunt pasii care trebuie urmati pentru angajator dar si din punctul meu(al somerului)
Angajatorii care au incadrat in munca, conform legii, persoane din randul beneficiarilor de indemnizatii de somaj au obligatia de a anunta in termen de 3 zile Agentia Locala pentru Ocuparea Fortei de Munca la care acestia au fost inregistrati.
Angajatorii care incadreaza in munca pe perioada nedeterminata someri in varsta de peste 45 de ani sau someri intretinatori unici de familie sau angajatorii care au sub 100 de angajati si incadreaza in munca pe durata nedeterminata persoane cu handicap, primesc lunar, pe o perioada de 12 luni, pentru fiecare persoana angajata din aceste categorii, o suma egala cu un salariu de baza minim brut pe tara in vigoare ; angajatorii au obligatia de a mentine raporturile de munca sau de serviciu ale persoanelor respective cel putin 2 ani.
Pentru angajarea dvs trebuie urmatoarele acte :
1. Repartitie de la AJOFM Buzau, numai daca sunteti inregistrat la ei.
2. Contract individual de munca
3. Copii de pe actele de studii
4. cartea de munca
Multumesc pentru detalii, dar trebuie sa revin cu intrebari caci nu m-am lamurit in totalitate.
As dori sa clarific daca angajatorul este obligat intradevar sa ma tina angajata 3 ani? Exista vreo perioada de genul acesta?
De asemenea am inteles ca trebuie sa duc la Buzau o ofertare "Situatie a locurilor de munca" (anexa nr.1). Dupa aceasta urman anumiti pasi anevoiosi angajatorului.
Imi puteti explica ptr mine ce anume trebuie sa urmez eu si ce pasi urmeaza angajatorul?
Angajatorii au obligatia de a mentine raporturile de munca sau de serviciu ale persoanelor respective cel putin 2 ani.
Daca sunteti inregistrat la AJOFM Buzau, trebuie sa aduceti repartitia pentru locul de munca din Constanta.
Apoi trebuie sa aduceti actele necesare incheierii contractului individual de munca.
Angajatorul are obligatia ca in termen de 20 de zile de la data incheierii contractului sa-l inregistreze la ITM.
Adica timp de 2 ani nu am voie sa imi schimb locul de munca? Nici macar de comun acord cu angajatorul meu? Si de asemenea nici angajatorul nu are voie sa ma dea afara?
"a mentine raporturile de munca sau de serviciu ale persoanelor respective cel putin 2 ani"?
Multumesc din nou.
De asemenea as dori sa stiu daca angajatorul este sau nu obligat sa se deplaseze la Buzau pentru ceva?