avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 960 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA tva intracomunitar
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

tva intracomunitar

am o firma cu sediul in romania dar locul de activitate e in franta.as dori sa stiu care tva se aplica?din romania sau din franta?tin sa mentionez ca sunt inregistrat in registrul operatorilor intracomunitari.va multumesc
Cel mai recent răspuns: jester , utilizator 20:34, 7 Decembrie 2010
in principiu veti factura fara tva serviciile prestate in franta.
ce servicii? catre ce fel de persoane?
montaj de mobila.firma pentru care lucrez este platitoare de tva.firma din franta trebie sa se inregistreze si ea in R.O.I.?
in franta nu exista ROI, dar exista alte reguli pentru achizitii de servicii intracomunitare.
dvs. asigurati-va ca firma franceza va transmite un cod tva valabil si apoi facturati fara tva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratia 390 ga-ga ga-ga buna! ce ma sfatuiti sa fac? am o firma care presteza servicii de ipsoserie in franta-in decembrie s-a facut prima factura pt benef din Franta - locul ... (vezi toată discuția)
Achizitii prestari servicii intracomunitare AIV AIV O societate din Polonia imi presteaza niste servicii( sablare si vopsire poduri) in Romania, emit facturi societatii din Romania fara TVA. Intrebare: Trebuie ... (vezi toată discuția)
Registrul operatorilor intracomunitari casandreea casandreea Daca nu esti inregistrat ca platitor de TVA nu se aproba inscrierea in R.O.I. Asta inseamna ca persoanele juridice (SRL, SA, etc.) sau PFA, IF sau II, ... (vezi toată discuția)