avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 294 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... file cec fara acoperire
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

file cec fara acoperire

Buna,
Numele meu este Ana si as dori sa stiu care sunt urmarile emiterii unei file cec fara acoperire in cazul in care societatatii in cauza i se ceruse insolventa deja , la momentul emiterii filelor cec de catre alta societate..
Sunt mama a doi copii mici (1ansi 7 luni,si altul de 2luni), sunt obligata sa ma prezint la I.P.J. Oradea , eu locuind in Caransebes , pentru problema cu filele cec de mai sus , sau se poate sa trimit vreo cerere ceva pentru a fi transferat dosarul meu la Caransebes.
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: andymaurul , utilizator 13:27, 9 Decembrie 2010
emiterea de file CEC fara acoperire este infractiune cf codului penal. va recomand sa angajati un avocat care sa va sfatuiasca cu privire la desfasurarea anchetei si sa aibe grija de drepturile dvs procesuale.

puteti cere infiintarea unei comisii rogatorii care sa desfasoare activitatea la domiciliul dvs insa este preferabil ca tot un avocat sa o intocmeasca.
ana monica a scris:

Buna,
Numele meu este Ana si as dori sa stiu care sunt urmarile emiterii unei file cec fara acoperire in cazul in care societatatii in cauza i se ceruse insolventa deja , la momentul emiterii filelor cec de catre alta societate..
Sunt mama a doi copii mici (1ansi 7 luni,si altul de 2luni), sunt obligata sa ma prezint la I.P.J. Oradea , eu locuind in Caransebes , pentru problema cu filele cec de mai sus , sau se poate sa trimit vreo cerere ceva pentru a fi transferat dosarul meu la Caransebes.
Va multumesc anticipat.

Daca fapta de care faceti vorbire a avut loc in zona de competenta a IPJOradea,atunci ei sunt competenti sa cerceteze aceasta fapta,care este prevazuta si pedepsita de codul penal-inselaciune.

andymaurul
Daca va angajati avocat nu veti ajunge la inchisoare pentru inselaciunea comisa.
Chiar asa de grav este emiterea de cecuri fara acoperire , chiar daca societatea respectiva sa inscris si ea la masa creditorilor pentru ai fi acoperit creditul , nu se va lua oare in considerare ca prima fila cec a fost achitata in proportie de 97%.daca ma voi duce singura fara avocat va fi rau?
Fapta este prevazuta si pedepsita de legea penala.Bineinteles ca in cursul urmaririi penale un rol important il are prejudiciul adus-cuantumul.Contactati un avocat.

andymaurul

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proceduri file cec refuzate Cent Cent Buna ziua, Daca stie cineva, va rog mult sa imi explicati la ce sa ma astept din momentul in care o fila CEC depusa in banca nu a avut acoperire. Cunosc ... (vezi toată discuția)
Fila cec introdusa la plata dupa intrarea societatii emitente in insolventa. 200360PIM 200360PIM Va rog sa-mi raspundeti la urmatoarea problema ; SC X SRL lasa ca garantie lui SC Y SA pentru materiale furnizate o fila CEC in alb , urmand ca Y sa ... (vezi toată discuția)
File cec emise ContSters90283 ContSters90283 Buna ziua, Am 4 file cec emise si nu am acoperire la ele pentru ca firma a intrat in imposibilitate de plata ( faliment) iar asociatul meu a cerut in instanta ... (vezi toată discuția)