avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 825 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Dosar taxa de prima inmatriculare.
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Dosar taxa de prima inmatriculare.

Cum se intocmeste un dosar pentru a da in judecata statul sa imi recuperez taxa de prima inmatriculare?
este indicat sa va angajati un avocat sa va redacteze si sustina cererea de chemare in judecata.
Efectuati procedura prealabila, adresandu-va cu o cerere Finantelor Publice prin care solicitati restituirea taxei.Dupa ce veti primi negatia de la Finante, impreuna cu toata documentatia care a stat la baza inmatricularii(in copie), introduceti actiune in instanta. Tribunal-sectia contencios administrativ si fiscal
Pare simplu:)
procedura prealabila e simpla.motivarea si sustinerea actiunii in instanta e mai dificila.
Dar, aveti modele efective de cereri, ca mi-e greu, eu o iau de la zero efectiv, nu am mai depus niciodata cerere la tribunal. Taxa de timbru e mare? Am citit undeva la 300 de lei(taxa de prima inmatriculare a fost in jur de 5100 de ron)

Alte discuții în legătură

Inmatriculare auto catacalin catacalin am si eu o intrebare in legatura cu inmatricularile auto:detin un automobil cumparat din italia si acum as dori ca sa il inmatriculez in romania.as dori sa ... (vezi toată discuția)
Refuz de a achita taxa de poluare niculaucarmen niculaucarmen am cumparat un autoturism din Franta iar pentru efectuarea inmatricularii in Romania mi s-a calculat taxa de poluare printr-o decizie a Ministerului ... (vezi toată discuția)