avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 916 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Trecere din CCC1 in CCC2
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Trecere din CCC1 in CCC2

Pentru primul copil sotia mea iese din concediu crestere copil la 14 ianuarie 2011. Intre timp sotia a mai nascut un bebelus la 30 noiembrie 2010. Ni s-a spus ca dupa terminarea primului concediu va trece la 14. 01.2011 in cel de-al doilea concediu. Potrivit noii legi, ar insemna ca ptr al doilea copil ar sta in concediu doar un an.
Am vrea ca si ptr al doilea copil sa stea 2 ani in CCC, ptr ca bebelusul al doilea este nascut inainte de noua lege.
Intrebare. Cum trebuie actionat sa beneficieze de CCC de 2 ani si ptr al doilea copil. Poate sa renunte la primul CCC cu o luna in avans ptr a trece in al doilea CCC. Mentionez ca in cazul sotiei mele nu trebuie sa treaca prin concediu medical, cel minim de 42 de zile.
Cel mai recent răspuns: yamada , utilizator 17:55, 8 Decembrie 2010
Da, poate sa intre in indemnizatie pt. al doilea copil,inainte sa intre noua lege in vigoare.Nu o obliga nimeni sa astepte ca primul copil sa implineasca 2 ani.Perioada de acordare se prelungeste pana la implinirea celui de al doilea copil a varstei de 2 ani.
Ordonanta a fost adoptata. Exista si varianta de 2 ani cu indemnizatia de maxim 1200 lei. Prin urmare raspunsul la intrebarea mea este simplu acum. Vom opta ptr varianta cu 2 ani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil mihaelastefan mihaelastefan Sotul este Subofiter. Poate obtine indemnizatie de crestere copil pe o perioada de 2 ani , ???????? 85% din salariu pe 1 AN sau pe 2 ani? ... (vezi toată discuția)
Concediu paternal eujad eujad un salariat caruia i-a nascut sotia vrea sa intre in concediu paternal. Cu ce data poate intra?se inscriu in carnet suspendarea celor 5 zile pe care le-a ... (vezi toată discuția)
Neclaritate la trecerea din ccc1 in ccc2 Simo15 Simo15 Buna ziua, Ma aflu in urmatoarea situatie: sunt in concediu crestere copil pana la data de 11.11.2011, acum sunt insarcinata urmand sa nasc in ... (vezi toată discuția)