avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 605 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... dosar penal
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

dosar penal

buna seara.ma aflu intr o situatie dificila,si nu mai stiu cum so scot la capat.am mai pus intrebari legate de cazul meu dar nu gasesc raspunsul potrivit.am incheiat un contract de vanzare cumparare a unui autovehicul folosit cu fostul meu concubin,contractul a fost scris de mana in fata a doi martori.ulterior el a plecat din tara si urma sa mi inmatriculez autoturismul pe numele meu.tin sa precizez ca autoturismul a fost lasat in grija parintilor fostului concubin.cu acel contract de vanzare cumparare mam deplasat la un birou de copiat acte pt a face altul contract de vanzare cumparare tipizat si altul de radiere .,nefiind in tara fostul concubin am semnat eu acel contract si ca vanzator si ca cumparator,urmand sa fac mai departe demersurile pt transcrierea autovehiculului.am obtinut fisa de inmatriculare pe numele meu si toate doc necesare transcrierii.in urma discutiilor cu parintii lui,fostul concubin a negat acele documente ba mai mult acuzandu ma de fals in acte.am inteles perfect ca am semnat eu acel contract tipizat si in locul lui,dar acel contract sa transcris dupa contractul avut de mana cu concubinul meu,si mam trezit cu un dosar penal.cu toate acestea am recunoscut semnatura din acel contract ca fiind a mea,insa organul de politie care se ocupa cu cazul meu imi cere sa depun toate documentele transcrierii autovehiculului la dosar cele originale deoarece sunt false.as dori sa stiu ce pot face in aceasta cauza,daca ar trb sa le depun si daca solutia cea mai plauzibila este sa deschid un proces cu contractul facut de mana intre noi doi cu martori.astept raspuns pe intelesul meu.va multumesc:(:sorry:
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 02:59, 8 Decembrie 2010
Mergeti sa consultati verbal un avocat pentru a se intelege foarte clar situatia.
Este foarte greu sa primiti un raspuns bazat pe presupuneri.
Pentru a dovedi situatia ,este imperios necesar sa depuneti documentele in cauza
Impotriva cui intelegeti sa deschideti proces ?
Nu vreau sa va speriu, dar situatia cu "semnatura" poate fi mult mai grava decat credeti .
Conform art. 290 Cod Penal, falsificarea unui inscris sub semnatura privata prin vreunul din modurile aratate in art. 288 (falsul material in inscrisuri oficiale),
daca faptuitorul foloseste inscrisul falsificat ori il incredinteaza altei persoane spre folosire, in vederea producerii unei consecinte juridice, se pedepseste cu inchisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amenda

Aceasta prevedere (de mai jos) vizeaza in mod expres falsificarea semanturii

Conform art. 288 Cod Penal, falsificarea unui inscris oficial prin contrafacerea scrierii ori a subscrierii sau prin alterarea lui in orice mod, de natura sa produca consecinte juridice, se pedepseste cu inchisoare de la 3 luni la 3 ani.

Nu intereseaza ca dvs aveti actul de mana semnat de persoana indreptatita , nici ca aveti sau nu dreptate in litigiul legat de masina .

In dosaarul penal intereseaza doar daca ati falsificat sau nu semnatura care se pretinde a fi a vanzatorului .
Acest lucru se pedepseste , fara a mai tine cont de alte imprejurari care va pot fi sau nu favorabile.
ynocentta a scris:

Pentru a dovedi situatia ,este imperios necesar sa depuneti documentele in cauza
Impotriva cui intelegeti sa deschideti proces ?

NU deschide niciun proces impotriva nimanui,tocmai i s-a intocmit dosar penal pentru fals si uz de fals,iar dosarul sau se afla in faza de cercetare.

Este bine ca in situatia dvs sa recunoasteti fapta la cercetari,astfel cum ati procedat in relatarea dvs si sa cooperati formal cu organele de cercetere si cu instanta de judecata,urmand ca in aceasta situatie sanctiunile penale,aplicate prin hotarare judecatoreasca sa va fie reduse cu 1/3 din limitele pedepselor aplicate ,conform art.XVIII pct.43 din Legea nr.202/2010.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fals în acte szenikop szenikop Fostul meu soţ a falsificat un contract de vânzare cumpărare, falsificând şi semnăturile martorilor. Ce urmări legale poate avea (vezi toată discuția)
Fals in acte marinescuioan marinescuioan care este condamnarea pt fals in acte si prescriptia daca a fost intrerupta (vezi toată discuția)
Fals in inscrisuri Elena2014 Elena2014 Buna ziua. Va rog sa-mi spuneti ce inseamna fals in inscrisuri sub semnatura privata? Cum se pedepseste falsul in inscrisuri?? Multumesc (vezi toată discuția)