avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2009 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... asigurarea obligatorie a locuintelor
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

asigurarea obligatorie a locuintelor

Buna ziua,

As dori sa stiu care este legea care reglementeaza asigurarea obligatorie a locuintelor; este obligatorie asigurarea atat in mediul rural cat si in mediul urban sau...?
Care este data limita de incheiere a unei astfel de polite si care sunt sanctiunile care se aplica in caz ca nu inchei asigurarea pana la termenul limita?
Cum se poate verifica daca o locuinta este asigurata obligatoriu sau nu?

Ma poate ajuta cineva in acest sens?

Multumesc anticipat pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: Adrian Tudor , Consultant asigurari 22:34, 7 Decembrie 2010
Pana la 15 ianuarie 2011,prevederea legala obliga toti proprietarii de locuinte la incheierea de politie de asigurari pentru locuinte riscand in caz contrar amenzi cuprinse intre 100-500 lei
Dovada asigurarii se face cu polita de asigurare si prin relatii la asiguratori
Legea 260/2008
Legea 260/2008
[ link extern ]
1.Legea 260 / 2008 si decretul 1070 / 2008.
2. Termen:15.01.2011
3.Toate cladirile cu destinatia locuinta se asigura obligatoriu impotriva dezastrelor, indiferent de locul unde sunt situate: urban sau rural ( polita PAD ).
4.Dupa intocmirea on-line a politei PAD aceasta automatse introduce intr-o baza nationala de date care poate fi accesata de toate organele administratiilor locale de pe teritoriul ROMANIEI, iarasiguratii pot face dovada asigurarii in fata organelor de verificare prin prezentarea politei sau a unei copii a acesteia.
5. aAmenzile se cuprind intre 100 si 500 de lei.
5

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Referitor la asigurarea obligatorie a locuintei stefania_stefan stefania_stefan Buna ziua, ma numesc Stefan Cristina Stefania si va supun atentiei urmatoarele: V-as ruga sa ma lamuriti si pe mine, daca se poate, in privinta urmatoarei ... (vezi toată discuția)
Asigurare obligatorie pentru casa Liliana41 Liliana41 Buna ziua, le multumesac celor care au raspuns intrebarii mele legate de pensie alimentara. am auzit mai nou ca a intrat in vigoare o noua lege care te ... (vezi toată discuția)
Asigurare obligatorie locuinta eka20 eka20 Buna seara! Avem credit de nevoi personale cu ipoteca si in urma achizitionarii acestuia, suntem obligati la asigurarea locuintei. Platim anual 250euro, iar ... (vezi toată discuția)