Buna ziua
Desi am studiat legile referitoare la casele de marcat nu am gasit nimic referitor la urmatorul caz:
O sicietate construieste in regie proprie un bloc de locuinte, apartamente care sunt scoase la vanzare. Intrebarea este : Se utilizeaza casa de marcat in aceste conditii avand in vedere ca profilul societatii este Constructii?
Va multumesc
Legea este interpretabila.
Eu nu cred ca este cazul pentru o societate de constructii; ca si motivatii as aminti:
- de obicei cine foloseste casa de marcat nu prea emite factura; complet aberant sa cumperi apartament doar cu bon fiscal.
- vanzarile de case este un comert ocazional.
Stiu ca exista o lege suficient de concisa care spunea aproximativ: comertul cu bunuri si servicii are obligativitatea de a detine case de marcat. In cazul in care o vanzare pentru un achizitor (persoana fizica sau juridica) ce achizitioneaza bunuri sau servicii ce au o valoare mai mare de X Lei, firma emitenta a actelor de achizitie are obligatia de a emite factura si chitanta.
Webinar: Fiscalitate și digitalizare în 2025. Ce știm și ce urmează?
ACCA, cea mai mare asociație internațională în domeniul financiar-contabil, vă invită să participați la un eveniment gratuit destinat profesioniștilor care doresc să afle cele mai recente noutăți legate de sistemul fiscal din România.
În cadrul webinarului care va avea loc pe 26 februarie la ora 10:00, Delia Cataramă, Tax Partner Viboal FindEx, va aborda principalele modificări fiscale aplicabile în 2025 companiilor, cu focus pe impactul asupra profitabilității și cash-flow-urilor acestora.