avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 915 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general utilizare casa de marcat
Discuție deschisă în Contabilitate în general

utilizare casa de marcat

Buna ziua
Desi am studiat legile referitoare la casele de marcat nu am gasit nimic referitor la urmatorul caz:
O sicietate construieste in regie proprie un bloc de locuinte, apartamente care sunt scoase la vanzare. Intrebarea este : Se utilizeaza casa de marcat in aceste conditii avand in vedere ca profilul societatii este Constructii?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Smart_Fair , utilizator 13:19, 8 Decembrie 2010
Legea este interpretabila.
Eu nu cred ca este cazul pentru o societate de constructii; ca si motivatii as aminti:
- de obicei cine foloseste casa de marcat nu prea emite factura; complet aberant sa cumperi apartament doar cu bon fiscal.
- vanzarile de case este un comert ocazional.
Stiu ca exista o lege suficient de concisa care spunea aproximativ: comertul cu bunuri si servicii are obligativitatea de a detine case de marcat. In cazul in care o vanzare pentru un achizitor (persoana fizica sau juridica) ce achizitioneaza bunuri sau servicii ce au o valoare mai mare de X Lei, firma emitenta a actelor de achizitie are obligatia de a emite factura si chitanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obligativitate bon fiscal g_adry g_adry Este obligatoriu ca o firma ce comercializeaza si instaleaza sisteme de energie regenerabila (sisteme solare apa calda si electricitate) este obligata sa ofere ... (vezi toată discuția)
Incasare cu bon fiscal sau chitanta prestari servicii instalko instalko Buna ziua, in cazul in care o societate presteaza servicii la domiciliul clientului (incalzire centrala, amenajari interioare, instalari aparate aer ... (vezi toată discuția)
Vanzare marfa catre pf simecomed simecomed Suntem producatori de material izolant. A aparut un client PF care nu vrea sa-si dea CNP-ul pt intocmirea facturii. Suma este de 10.000 lei, plafonul PF-PJ se ... (vezi toată discuția)