avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 485 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Amenda pentru tulburarea linistii si ordinii publice
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Amenda pentru tulburarea linistii si ordinii publice

am o cunostinta care a fost prins intr-o altercatie si politia locala a facut un proces verbal pe numele lui, unde sunt scrise urmatoarele: Faptele comise sunt prevazute de art. 2, pct 26, din L61/1991 si sanctionate de art. 3, al.1, lit. Bdin L61/1991 cu amenda de la 200 la 1000 lei.Stabilesc avertisment/amenda 500 lei.
Contravenientul declara: Ma angajez, nu ma angajez (aici nu este taiat nimic) sa achit in termen de 48 ore in contul nr. ....jumatate din minimul amenzii, adik suma de ...(este trasa liniuta)....
Este corect cum s-a procedat?aceasta persoana a platit doar 250 lei...jumatate, iar politia nu a specificat pe procesul verbal ca se poate plati jumatate...

multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Mihai Costache , Avocat 18:30, 8 Decembrie 2010
conform art. 18. din lege, nu sunt aplicabile dispoziţiile privind plata a jumătate din minimul amenzii. deci trebuie achitata toata amenda.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proces verbal de contraventie garda financiara danadam danadam buna ziua. am primit o amenda contraventionala de 2 000 lei pentru ca am vandut un produs catre o persoana fizica cu bon fiscal iar pe bon apare denumirea ... (vezi toată discuția)
Proceduri contraventionale Bratosin Bratosin Cum procedeaza un agent constatator in cazul in care are de solutionat un concurs de contraventii din care una din fapte prevede jumatate din minim iar ... (vezi toată discuția)
Perturbarea linistii publice Dragos944 Dragos944 Buna seara,ma numesc Dragos,am apelat la forumul dvs. pentru a va adresa cateva intrebari. Ma aflam afara(ora 2:30) cu niste prieteni si stateam de ... (vezi toată discuția)