avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 458 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Drepturi de autor DISERTATII
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Drepturi de autor DISERTATII

Cine detine drepturile de autor pentru lucrarile de disertatie care se sustin la finalizarea masterului / studiilor post-universitare? Autorul sau facultatea / universitatea?

Prezentarea disertatiilor este publica, dar lucrarile sunt publice?
Poate facultatea sa ofere acces la aceste lucrari, gratis sau contra cost?
Cel mai recent răspuns: eumarian , utilizator 00:02, 11 Decembrie 2010
In lipsa unor reglementari speciale:
1. Autorul.

2. Nu sunt publice, dar sunt aduse la cunostinta publicului deja. Cred ca se poate dispune prin carta universitatii altfel, ca anumite drepturi sa fie rezervate de universitate.

3. Gratis, cf. art.33 din Legea 8/1996 privind dreptul de autor
Art. 33. (1) Sunt permise, fara consimtamantul autorului si fara plata vreunei remuneratii, urmatoarele utilizari ale unei opere aduse anterior la cunostinta publica, cu conditia ca acestea sa fie conforme bunelor uzante, sa nu contravina exploatarii normale a operei si sa nu il prejudicieze pe autor sau pe titularii drepturilor de utilizare:
......
g) reprezentarea si executarea unei opere in cadrul activitatilor institutiilor de invatamant, exclusiv in scopuri specifice si cu conditia ca atat reprezentarea sau executarea, cat si accesul publicului sa fie fara plata;

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce presupune masterul,cum se desfasoara sbdcl sbdcl masterul cum se desfasoara?cum se tin cursurile ,de cate ori ,cum se dau examenele referatele,disertatia ce resupune?cu ce ne ajuta masterul? se poate prelungi ... (vezi toată discuția)
Studii necesare meseriei de economist elenateodora elenateodora Buna ziua. Am absolvit Facultatea de Matematica fiind licentiata in Matematica, in prezent urmez cursurile de master, specializarea Management Financiar ... (vezi toată discuția)
Examen titularizare gruia_elena gruia_elena Buna ziua! Sunt absolventa a Facultatii de Contabilitate si Informatica de Gestiune, ASE Bucuresti, cu durata de 4 ani si examen de licenta in 2008. Am urmat ... (vezi toată discuția)