avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 355 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Hartuire prin postare de poze compromitatoare pe ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Hartuire prin postare de poze compromitatoare pe site-uri de socializare

Buna ziua,
ma confrunt cu o situatie stanjenitoare care imi afecteaza imaginea. Faptic, fostul meu prieten (e mult spus, ne intalneam de maxim 2 ori pe an si pe care nu l-am mai revazut din decembrie 2006), cetatean strain, de cca 3 ani ma hartuieste cu telefoane nocturne pe fix (ma suna cu numar ascuns si nu spune nimic, probabil ii este sificient ca trezeste toata casa) iar acu 4 zile a postat o poza compromitatoare pe un site de socializare (fata lui este acoperita). Ce proceduri legale exista?Precizez faptul ca in octombrie 2010 mi-a trimis pe email acea poza...era un avertisment.
Va multumesc anticipat pentru eventuala consiliere.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 19:41, 10 Decembrie 2010
schimba numarul de telefon si adresa de e-mail, pentru inceput.
nu prea puteti face nimic.in plus,daca va intalneati de doua ori pe an,e mult spus prieten,ce poza compromitatoare o fi avand...?
Sa inteleg ca lipsa unei baze legale in acest sens, incurajeaza astfel de atitudini?La telefon, noaptea nu ne mai poate deranja deoarece seara il scoatem din priza iar faptul ca-mi trimite poze pe adresa mea privata, e problema lui. Dar sa posteze pe internet poze...e incalcarea unui drept, cred eu.Ca urmare a interventiei mele la administratorii site-ului, contul reclamat d emine, a fost sters. Problema e, daca din razbunare va posta pe alt site. Chiar nu poate fi oprita o astfel de atitudine?!
Stergerea pozei de admin e tot ce se poate face daca nu a comis o infractiune la Legea nr 161/2003.
Din punctul meu de vedere ati putea obtine o hotarare judecatoreasca civila prin care sa obtineti protectia acestui drept dar va fi greu si v-ar costa destul de mult.
Nu am auzit pana in prezent sa existe o astfel de hotarare judecatoreasca desi se intampla cazuri ca cel al dvs.

avocat Claudiu Lascoschi
Daca trimiterea acestor fotografii este de natura sa va lezeze imaginea si puteti dovedi cu probatorii(acte,interogatoriu,martori,alte probe)cele petrecute,aveti posibilitatea formularii unei actiuni civile in pretentii,conf.art.998 si urm.c.pr.civ.,impotriva respectivei persoane.
Acaesta actiune va fi timbrata la valoarea pretentiilor emise.

Alte discuții în legătură

Hartuire maver maver Cineva mi-a postat o poza pe un site de intalniri si a pus unele date ale mele fara adresa si numar de telefon sau adresa de email.cum pot sa il fac sa ... (vezi toată discuția)
Unde si cum chem in judecata persoana care a postat poze cu mine fara acordul meu? ZbarceaCristian ZbarceaCristian Buna seara, un individ anonim a postat pe site-ul lui poze cu mine de pe site-ul meu de socializare (facebo...) cand stau cu cutitul la gatul unui prieten ... (vezi toată discuția)
Nelamurire cu privire la difuzarea de material cu caracter personal BEmanuel87 BEmanuel87 Buna ziua. Asist la un gen de scandal-circ pe care mi-l imputa un utilizator al internetului care activeaza in aceeasi comunitate cu mine. Am primit la un ... (vezi toată discuția)