Cineva mi-a postat o poza pe un site de intalniri si a pus unele date ale mele fara adresa si numar de telefon sau adresa de email.cum pot sa il fac sa inceteze si ce masuri legale se pot lua impotriva acelei persoane?
In primul rand puteti combate efectele solicitand administratorului sitului sa va elimine poza respectiva. In ceea ce priveste masurile pe care le puteti lua impotriva responsabilului, lucrurile sunt complicate atat timp cat acesta nu a folosit datele reale atunci cand s-a inregistrat pentru a introduce poza dumneavoastra in situl respectiv.
Presupun ca stiti cine va facut acea fotografie.
In acest caz aveti dreptul de a intenta un proces impotriva acelei persoane si sa ii solicitati daune morale si materiale.
Nu am suficiente elemente care sa duca la concluzia ca s-a savarsit o infractiune.
Tot prin instanta, sunt de parere ca, puteti obtine o hatarare judecatoreasca prin care sa ii fie interzis in viitor acelei persoane sa procedeze in acelasi mod cu alta ocazie.
Daca va incalca acea hotarare judecatoreasca va raspunde penal.
Daca ati trimis aceeasi fotografie la mai multe persoane e posibil sa nu stiti care dintre ele au procedat asa.
Puteti deschide proces impotriva acelei persoane daca o cunoasteti in mod sigur si sa ii cereti despagubiri daca va simtiti prejudiciata.
In Romania astfel de procese sunt la inceput.
Inregistrari audio
impact
Buna seara ,
Pot fi luate ca probe intr-un proces care urmeaza a fi deschis ( mai exact urmeaza plangere impotriva rezolutiei primului procuror ) ... (vezi toată discuția)