avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 933 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... hartuire
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

hartuire

Cineva mi-a postat o poza pe un site de intalniri si a pus unele date ale mele fara adresa si numar de telefon sau adresa de email.cum pot sa il fac sa inceteze si ce masuri legale se pot lua impotriva acelei persoane?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 18:32, 10 Iulie 2008
si in ce baza pot cere eu despagubiri si mai ales cum pot dovedi ca aceea persoana a pus poza?
Buna ziua!
Puteti cere reprezentantilor site-ului sa va stearga profilul dupa ce le explicati despre ce e vorba.
Daca va simtiti lezat de gestul persoanei respective, ii puteti cere daune in instanta.
Cu stima,
av. Silviu Serban
maver a scris:

si in ce baza pot cere eu despagubiri si mai ales cum pot dovedi ca aceea persoana a pus poza?

V-am spus ce puteti face dar nu in sensul de a merge la instanta fara avocat.Text de lege exista.
Inainte de instanta va trebui sa consultati un avocat care sa analizeze in ce masura ati fost lezata prin actiunea respectivei persoane.
Dovezi pot exista.

avocat Claudiu Lascoschi
Stimata doamna,

desigur ca asa cum spun si colegii mei, puteti da in judecata pe oricine, instantele vor primi cererea insa..... :

- primirea cererii nu inseamna si admiterea ei,
- fara un probatoriu sustinut care sa va dovedeasca pretentiile veti pierde procesul,
- in cazul in care veti pierde veti fi obligata la plata cheltuielilor de judecata efectuate de parat (eventuale taxe de timbru, onorarii avocatiale si de experti)

Asadar, inainte de a da curs invitatiei de a va adresa instantei ganditi-va cel putin la cele de mai sus si la urmatoarele intrebari:

1. cum dovediti ca ati trimis acea poza persoanei respective? Aveti un mail "sent to...." in Outlook sau pe serverul de mail probabil insa fisierul respectiv o fi el editabil sau nu? Puteti dovedi ca acel mail a fost si receptionat de cel suspectat?

2. cum dovediti faptul ca X a postat poza si anuntul? Si-a creat el cont pe situl respectiv cu numele real (n-as crede)? A folosit el calculatorul si IP -ul personal cand s-a logat pe site? Iar n-as crede sau chiar daca a facut-o, mai are administratorul sitului baza de date cu logarile de IP in perioada postarii? Daca da, le va mai avea el pana la data la care se va expertiza baza de date?

Ar mai fi si alte chestiuni dar poate sunt suficiente cele de mai sus pentru a va forma o opinie. Evident pot exista si solutii la probleme de genul asta doar ca trebuie actionat rapid si discret. PRoblema nu e sa se dovedeasca modul in care ati fost lezata ci indicarea corecta si probata a responsabilului.

succes

George

In mod absolut precizarile colegului George sunt pertinente si utile.
Eu recomandam sa consulte un avocat care cu siguranta ca ar fi analizat si aceasta problema primordiala referitoare la probatiune si la posibilitatea efectiva de a se putea stabili persoana care a procedat in acest fel suparator pt persoana dvs.
Sunt aspecte care pot fi dovedite prin mijloace de proba relativ traditionale si anume martori, interogatoriu, inscrisuri, etc.
In cazul dvs pot fi operante si prezumtiile.
Trebuie sa existe o modalitate prin care sa se dovedeasca o legatura intre dvs si persoana rauvoitoare sau razbunatoare.Nu se poate sa nu existe chiar nicio proba.
Personal sunt destul de optimist ca poate fi prins undeva.Si daca este prins pe undeva deja s-a terminat cu el.

Problema stabilirii si dovedirii in fata instantei a prejudiciului creat si a cuantumului despagubirilor eu o consider importanta deoarece daca primiti daune de 1000 lei de la instanta mai bine renuntati la proces, adica nu il deschideti.

O alta problema mai poate fi aceea ca chiar daca scoateti poza, persoana rauvoitoare o poate posta in alta parte si atunci ce veti face ?
Eu respect foarte mult drepturile fundamentale ale omului si opinez in sensul ca daca aveti cunostiinta cine este acea persoana trebuie sa o ,,taxati".
Sunt convins de faptul ca si instantele in cazul dvs nu vor fi de partea lui, lucru care conteaza enorm in economia procesului.
Prin urmare, judecatorii s-ar putea sa fie foarte suparati pe fapta lui si sa il ,,arda" rau de tot, chiar exemplar as spune.
Daca totusi au mai multe persoane aceeasi poza a dvs ( a se analiza cu mare atentie ceea ce a scris mai sus George )
atunci lucrurile sunt mult mai complicate si veti avea mari probleme in a dovedi care este persoana responsabila de aceasta fapta care va incalca in mod flagrant drepturile si libertatile fundamentale garantate prin Constituitia Romaniei, CEDO, etc.

Eu totusi raman la parerea ca este vorba de un act de razbunare facut de o persoana pe care o cunoasteti si in contextul in care din poaza rezulta si locul unde a fost facuta mai ales daca a facut-o el, atunci este vorba in primul rand de problema daunelor morale si materiale si nu neaparat de dovedirea persoanei responsabile de savarsirea acestei fapte reprobabile.
Sigur ca, poate exista si ipoteza in care fapta lui sa nu va fi produs niciun prejudiciu, nici moral, nici material.
Dvs sunteti singura persoana in masura sa apreciati acest lucru.

avocat Claudiu Lascoschi

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hartuire prin postare de poze compromitatoare pe site-uri de socializare aliceprodan aliceprodan Buna ziua, ma confrunt cu o situatie stanjenitoare care imi afecteaza imaginea. Faptic, fostul meu prieten (e mult spus, ne intalneam de maxim 2 ori pe an si ... (vezi toată discuția)
Alta identitate decat cea reala ContSters133692 ContSters133692 daca imi fac un id cu alt nume si vb cu dif pers dandu-ma drept alte pers cunoscute lor se poate intampla ceva din punct de vedere juridic? (vezi toată discuția)
Inregistrari audio impact impact Buna seara , Pot fi luate ca probe intr-un proces care urmeaza a fi deschis ( mai exact urmeaza plangere impotriva rezolutiei primului procuror ) ... (vezi toată discuția)