avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 487 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii concediu medical cod 08
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

concediu medical cod 08

Buna ziua. Am o salariata care mi-a adus un concediu de sarcina si lauzie. Am inteles ca se plateste 85% si se suporta de FNUASS. Cum procedez cu compensarea de 15%: maresc baza de calcul la medical sau o trec la alte sume brute in programul meu de salarii?
Cel mai recent răspuns: rocriss , utilizator 09:10, 9 Decembrie 2010
detaliati compensarea de 15 %.............
Am gasit. Art.66 CCMUNN:
ART.66. - (1) In cazul in care salariata se afla in concediu de maternitate, unitatea va
compensa, pe o anumita perioada, diferenta dintre salariul de baza individual avut si
indemnizatia legala la care are dreptul.
(2) Perioada pe durata careia se acorda compensarea va fi stabilita prin contractele
colective de munca la nivel de unitate, dar nu mai putin de 6 saptamani.
(3) Diferentele de salarii vor fi acordate din fondul de salarii.
intrebati pe cei care va administreaza programul de salarii
Daca programul dvoastra nu are tranzactie distincta, puteti trece la alte drepturi suma bruta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Compensare 6 saptamani Ana M Eliade Ana M Eliade Compensarea diferentei dintre salariul de baza si indemnizatia de maternitate pentru minim sase saptamani este un drept de natura salariala impozabil? Daca da, ... (vezi toată discuția)
Calcul concediu pre/postnatal Mihaeka Mihaeka una ! Ma puteti ajuta si pe mine va rog :) Cum se calculeaza diferenta de 15% pentru concediul pre/postnatal pentru cele minim 6 saptamani prevazute in ... (vezi toată discuția)
Cerere compensatie 15% concediu maternitate ganca ganca din 12.martie 2010 sunt in prenatal am citit pe net ca exista o cerere prin care se solicita o compesatie de 15% din salariul brut pt gravide(mame) aflate in ... (vezi toată discuția)