avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 544 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... indemnizatia de crestere a copilului
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

indemnizatia de crestere a copilului

Avand in vedere OUG anuntata de premierul Emil Boc, as dori o lamurire cu privire la concediul de crestere a copilului, si anume: doar mamele aflate in plata in 2010 nu sunt afectate de aceasta masura, sau si cele ale caror copii urmeaza sa se nasca in decursul lunii decembrie, sau doar cele care nasc in decembrie si au si timp pentru a depune dosarul pentru concediu de crestere a copilului?Intreb asta deoarece sotia urmeaza sa nasca la sfarsitul lunii si, dupa cum bine stiti, certificatul de nastere al copilului dureaza cateva zile bune, iar fara acesta nu se poate depune dosarul la primarie.Astept o lamurire, si sper ca prin intermediul acestei intrebari, vor afla si celelalte familii a caror copii urmeaza sa se nasca anul acesta daca vor fi sau nu afectate de masurile anuntate de guvern.In final, as adresa o alta intrebare: avand in vedere ca avortul nu este acceptat decat pana in saptamana 22, atunci cand sarcina nu pune in pericol sanatatea mamei, nu ar trebui ca si femeile care nu mai pot face intrerupere de sarcina sa nu fie afectate de aceasta masura pe care au gandit-o guvernantii astia fara minte?
Va multumesc si astept raspunsuri si pareri referitoare la ultima intrebare.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:17, 8 Decembrie 2010
pana se publica in MO ordonanta nu putem sa facem decat supozitii!din cate am inteles este vorba de DATA NASTERII COPILULUI CARE SE IA IN CONSIDERARE.mai asteptati sa vedem ce va scrie in ordonanta.
S-a stabilit: se ia in considerare data nasterii copilului.
yamada a scris:

S-a stabilit: se ia in considerare data nasterii copilului.

Asta se stia deja ... :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu postnatal lenny79 lenny79 Buna Doresc sa stiu daca pot renunta la concediul postnatal si sa intru direct in concediu de crestere a copilului. Va intreb asta deoarece la sfarsittul lui ... (vezi toată discuția)
Indemnizatia de crestere copil 2011 anicoleta anicoleta Buna, Am o nelamurire as fi recunoscatoare daca ma puteti lamuri, eu am nascut pe data de 23.07.2010 conform legii indemnizatia de crestere copil s-ar fi ... (vezi toată discuția)
Legea privind reducerea perioadei de ccc katrynel katrynel buna seara am si eu o intrebare urmeaza sa nasc luna aceasta si nu stiu ce lege voi prinde pt ca actele pt indemnizatie le voi depune in feb anul viitor(2011) ... (vezi toată discuția)