avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1035 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Act constituitiv SA numire primi membrii CA. Revocare ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Act constituitiv SA numire primi membrii CA. Revocare administrator prin Act Aditional la Actul Constitutiv Actualizat??

Am un act constitutiv la un SA prin care sunt numiti primii membrii ai Consiliului de Administratie.
Acum, unul din cei 5 administratori care formeaza CA este revocat din functie si este numit altcineva in locul lui. Nu stiu cum sa procedez?
Pot sa fac un Act Aditional la Actul Constitutiv Actualizat (cel mai recent)?? Sau fac un Act Constitutiv Actualizat? Ideea e ca stiu ca prin lg 31/1990, la SA primii membrii ai CA sunt numiti prin Actul Consti., iar eu acum trebuie sa exclud din Actul nou mentiunea "primii membrii ai CA sunt" si sa trec doar "societatea este administrata de 5 administratorii cu toate datele lor, care se constitutie intr-un Consiliu de Administratie...". Este corect asa?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Denisa Stanca , Avocat 15:50, 8 Decembrie 2010
Buna ziua, ADELA05!
Eu am procedat asa, intr-o situatie similara:
1. am redactat hotararea de adunare generala ordinara
2. am completat anexa privind nr. de caractere si cererea de inregistrare la ORC
3. impreuna cu noul administrator am mers la ORC unde am mai depus specimenul de semnatura
Nu am solicitat actul constitutiv actualizat intrucat adunarea generala nu a hotarat acest lucru. Nu se mai fac acte aditionale la actele constitutive.
Se poate ori act aditional ori hotarare cu contorul aferent prin care se revoca/desemneaza administratorul plus actul constitutiv actualizat in conditiile legii 31/1990 a societatilor comerciale, republicata. Atentie la convocare AGA, sau semnarea hotararii AGA in conformitate cu art. 121 din legea mai-sus citata. Suplimentar aveti nevoie de copia dupa actul de identitate al noului administrator, declaratia ca isi accepta mandatul si ca indeplineste conditiile legii pentru desfasurarea activitatii de administrator.
Cu siguranta aveti nevoie de act constitutiv actualizat, nu are importanta daca solicita sau nu AGA acest lucru, este prevazut de legea (nu stau sa caut acum articolul).
Pe langa acesta puteti face fie hotarare AGA, fie act aditional, multi colegi merg pe hotararea AGA. Atentie, chiar daca se face act aditional la actul constitutiv, la ORC o sa va ceara si actul constitutiv actualizat.

Pentru ca nu ai precizat nimic, voi avea in vedere faptul ca se vor prezenta toti actionari si toti vor fi de acord cu aceasta modificare. Dosarul trebuie sa cuprinda:

- hotararea AGA - care trebuie sa cuprinda in mod obligatoriu faptul ca a fost legal si statutar convocata (aceasta formula nu este valabila si pentru SRL);
- act constitutiv actualizat;
- contor de cuvinte la AGA;
- specimenul de semnatura pentru noul administrator si declaratia de administrator (ambele se pot da fie la ORC, fie la notar);
- fotocopie CI administrator;
- delegatie;
- fotocopie CI pers imputernicita sa faca mentiunea la ORC;
- cerere tip.

Bafta!


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hotarare aga pentru retragere administrator si schimbare de nume Valentina_D Valentina_D Buna ziua, Imi puteti spune, va rog, cum trebuie sa fie facuta hotararea AGA in cazul in care unul dintre asociati isi schimba numele prin casatorie si ... (vezi toată discuția)
Documente necesare pentru numirea unui nou administrator vasilemihaela23 vasilemihaela23 Buna ziua! Va rog frumos sa-mi spuneti ce documente sunt necesare la ONRC pentru revocarea din functie a unui administrator si numirea altui administrator. (vezi toată discuția)
Schimbare administrator srl Laura 86 Laura 86 Buna ziua, Imi puteti indica va rog frumos care sunt pasii pentru schimbarea administratorului unui SRL? Din momentul in care se hotaraste in sedinta AGA ... (vezi toată discuția)